logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο Δήμο Διονύσου», αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην οδό Αμυγδαλέας, στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης, από την οδό Μιμόζας έως το αδιέξοδο της οδού.

Σημειώνεται ότι το τέρμα της οδού Αμυγδαλέας αποτελεί το χαμηλότερο σημείο της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα σε έντονες βροχοπτώσεις.

Το τοπικό δίκτυο θα έχει μήκος περίπου 55μ. και θα αποτελείται από τσιμεντένιους αγωγούς ομβρίων και φρεάτια υδροσυλλογής, τοποθετημένα σε κατάλληλες θέσεις για να συλλέγουν τις ποσότητες ομβρίων από την οδό Μιμόζας και από τα ανάντη τμήματα της οδού Αμυγδαλέας.

Αποδέκτης του δικτύου θα είναι υφιστάμενο φρεάτιο ομβρίων υδάτων.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών & δημοτικών έργων και αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου Στέφανος Κριεμάδης δήλωσε σχετικά: «Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της οδού Αμυγδαλέας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκει επιτέλους τη λύση του. Μέσα στο επόμενο διάστημα σχεδιάζεται η υλοποίηση κι άλλων αντίστοιχων έργων. Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Διονύσου καθώς και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη».