logo


Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δυσλειτουργία- τουλάχιστον…- της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Διονύσου, μια που χθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ήταν μη επισκέψιμη, ενώ από χθες το βράδυ ο επισκέπτης μπορεί μεν να “ανοίξει” την ιστοσελίδα- αλλά μέχρι εκεί: Ούτε φωτογραφίες εμφανίζονται ούτε συνημμένα αναρτήσεων μπορεί να δει ο επισκέπτης.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, που μιλάει για ιό, ο οποίος “χτύπησε” τον πάρoχο (server) της ιστοσελίδας:

Λόγω ιού που χτύπησε τον server όπου φιλοξενούνται τα αρχεία της ιστοσελίδας του Δήμου Διονύσου, έχουν κρυπτογραφηθεί οι φωτογραφίες και τα συνημμένα των αναρτήσεων. Καταβάλλεται προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος από την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο δημιουργίας και συντήρησης της ιστοσελίδας.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου τέθηκε σε λειτουργία στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, με στόχο, σύμφωνα με το τότε Δελτίο Τύπου “η πλοήγηση σε αυτή να είναι φιλική και χρηστική, να παρέχει όλες τις πληροφορίες που θέλει να μάθει κάποιος για τον Δήμο Διονύσου και να ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας καθώς και της προσαρμοστικότητας σε συσκευές, όπως tablet και smart phone”. Αποδείχθηκε εντούτοις ότι η νέα ιστοσελίδα, το στήσιμο της οποίας στοίχισε αρκετές χιλάδες ευρώ,  ούτε χρηστική είναι, βρίθει λαθών και παραλείψεων, στερείται αισθητικής και συνοχής, με αποτέλεσμα να επιχειρούνται διορθωτικές κινήσεις εκ των υστέρων με τη συνεργασία του Γραφείου Τύπου και του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου.