logo


Σήμερα στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον Κ. Μητσοτάκη.

Σε αυτή θα συμμετέχουν οι κ.κ.: Δ. Παπαστεργίου (πρόεδρος), Λ. Κυρίζογλου (α΄αντιπρόεδρος), Δ. Κάρναβος (β΄αντιπρόεδρος), Δ. Καφαντάρης (γενικός γραμματέας), καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ.  Γ. Λυμπέρης, Γ. Ιωακειμίδης, Α. Καλογιάννης και Κ. Πελετίδης.

Επί τάπητος θα τεθούν μεταξύ άλλων:

-Η αναπτυξιακή προοπτική των δήμων

-Το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που θα αντικαταστήσει τον «Φιλόδημο»

-Οι αρμοδιότητες των δήμων ενόψει και του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείο Εσωτερικών

-Η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο ΕΣΠΑ, με δεδομένο ότι οι δήμοι ζητούν δική τους διαχειριστική Αρχή που να μην περνάει μέσα από τις περιφέρειες

-Το προσφυγικό -μεταναστευτικό.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει χαρακτηριστικά: «Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί. Στη συνάντηση, που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παραβρεθούν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, το προεδρείο της ΚΕΔΕ καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοινώνοντας τη συνάντηση, στην ατζέντα της συζήτησης με τον πρωθυπουργό θα είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Αυτοδιοίκησης, οι αρμοδιότητες, ο διακριτός ρόλος της στη διαχείριση τμήματος του νέου ΕΣΠΑ, το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΣ που αντικαθιστά τον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» και το προσφυγικό /μεταναστευτικό»

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ «Η αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό για να μπει η αυτοδιοίκηση σε μια νέα σελίδα. Δεν ξεχνάμε τα θέματα της καθημερινότητας αλλά με τον Πρωθυπουργό θέλουμε να συζητήσουμε το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και φυσικά να ακούσουμε τις δικές του σκέψεις και τις προστάσεις για το μέλλον των Δήμων της χώρας».

πηγή: aftodioikisi.gr