logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η διάλεξη για το «Μηχανισμό των Αντικύθηρων» που διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., στο ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» (πρώην «Καργάκου») στη Δροσιά, ο Δήμος Διονύσου και η αντιδημαρχία παιδείας και πολιτισμού, με ομιλητή τον συνταξιούχο Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, Ξενοφώντα Μουσά.

Ο κος Μουσάς είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της μελέτης του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» και έχει τιμηθεί με Βραβείο NASA. Έχει συγγράψει 2 βιβλία και 110  επιστημονικά άρθρα, έχει λάβει μέρος σε 250 συνέδρια κι έχει πραγματοποιήσει 400 ομιλίες.

Τον διαπρεπή επιστήμονα προλόγισε ο αντιδήμαρχος παιδείας Νίκος Καρυστινός, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Στην ομιλία του ο κος Μουσάς καθήλωσε το κοινό αναλύοντας με απλό και κατανοητό τρόπο τις θεωρίες γύρω από το «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» που εκτός από ένας ωρολογιακός μηχανισμός με δεκάδες οδοντωτούς τροχούς μεγάλης ακριβείας, που περιστρέφονται γύρω από πολλούς άξονες, όπως στα μηχανικά ρολόγια θεωρείται ένα από τα πρώτα υπολογιστικά συστήματα.

Στην επιμορφωτική διάλεξη παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων κ.ά.