logo


Έτοιμη είναι η πλατφόρμα για την υποβολή από τους πολίτες των επιπλέον αδήλωτων τετραγωνικών, που θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (6/2) συνεδρίασης της Ένωσης.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία την «πρώτη σοβαρή υπηρεσία διαλειτουργικότητας στο ελληνικό δημόσιο». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στην πλατφόρμα θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν «τόσο τα αδήλωτα τετραγωνικά, όσο και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα». Πρόσθεσε, δε, ότι  θα υπάρχει on line σύνδεση και με τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε οι οποίες διορθώσεις γίνουν από τους πολίτες να παραμείνουν τόσο στους δήμους και τις εφορίες όσο και στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το σώμα ότι πλατφόρμα παρουσιάστηκε ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα παρουσιαστεί την Δευτέρα  στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πλέον θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η σχετική πλατφόρμα θα ανέβει σε ιστοσελίδα του Δημοσίου (σ.σ. πιθανότατα στο gov.gr) και οι πολίτες θα εισέρχονται σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet και μέσω του Ε9 το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που έχουν την ιδιοκτησία σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι σχετικές δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.

Με τον τρόπο αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ «οι πολίτες θα αποφεύγουν την ταλαιπωρία, θα γλυτώνουν πολύ χρόνο», αφού όπως σημείωσε «δεν θα χρειάζεται να στήνονται σε ουρές στα δημαρχεία και στο ΔΕΔΔΗΕ για να πάρουν βεβαιώσεις» και όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ, μετά από σχετική συζήτηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέλαβε να δημιουργήσει μία πλατφόρμα για όλους τους δήμους της χώρας η οποία θα κοστίσει ελάχιστα (σ.σ. μόλις 20.000 ευρώ) σε σχέση με το τι θα κόστιζε αν καθένας από τους 332 δήμους, όπως ήταν η αρχική σκέψη (σ.σ. την αρχή έκανε ο δήμος Γλυφάδας) δημιουργούσε την δική του.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι φανατικός υποστηριχτής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των λύσεων που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και στόχος του είναι, μετά τα Τρίκαλα, να τις εφαρμόσει κεντρικά για όλους τους δήμους, μέσω της ΚΕΔΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ σημειώνει:

«Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η ΚΕΔΕ θα παρουσιάσει στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής την πλατφόρμα για την υποβολή των επιπλέον τετραγωνικών ώστε να αποφευχθεί ταλαιπωρία των πολιτών. Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη προς χρήση τις επόμενες μέρες».

πηγή: aftodioikisi.gr