logo


Με κατά- ευρεία- πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την πρώτη για το 2020, στην πρόσφατη (31/1) συνεδρίασή του ορίστηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Νομικό Πρόσωπο “Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας Θ. και Δ. Κυριακίδου”

Το Ίδρυμα διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και τριμελή (3μελή) Εκτελεστική Επιτροπή, με τη θητεία των μελών να είναι διετής. Σύμφωνα με το Καταστατικό του, το Δ.Σ. απαρτίζεται:

α) από το Δήμαρχο ή άλλο αιρετό ή μη εκπρόσωπο που ορίζεται από αυτόν, ως Πρόεδρος.

β) Δύο Δημοτικούς Συμβούλους, εκ των οποίων ο ένας ορίζεται από την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση που η μειοψηφία δεν υποδείξει Σύμβουλο ή εκείνος που έχει υποδειχθεί παραιτήθηκε χωρίς να αντικατασταθεί, εκλέγεται Σύμβουλος της πλειοψηφίας.

γ) Δύο δημότες με επαγγελματική ή κοινωνική δράση ή ειδικές γνώσεις σχετικές με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

δ) Ένα μέλος το οποίο ορίζεται από την δωρήτρια Ελισάβετ Παπαγιαννοπούλου και είναι συγγενικό της πρόσωπο, εφ’ όρου ζωής με βαθμό συγγενείας Ε’ εκ πλαγίου και σε περίπτωση θανάτου ο/η απόγονος αυτού.

ε) Έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Ίδρυμα, εφόσον απασχολούνται περισσότεροι από δέκα εργαζόμενοι. Σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι θα είναι κάτω των δέκα και δεν θα εκπροσωπούνται, το μέλος αυτό του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκπροσωπείται από έναν επί πλέον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας.

Στο Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας προσωπικό ακόμη δεν υπάρχει, συνεπώς, και σύμφωνα με τα παραπάνω, καταλαμβάνει θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ένας επιπλέον Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας.

Αυτή η σύνθεση, που δεν προβλέπει αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Διοίκηση του Ιδρύματος, ήταν και ο λόγος της μοναδικής αρνητικής ψήφου, εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Γηροκομείο είναι η παρακάτω (σε παρένθεση τα αναπληρωματικά τους):

Γ. Καλαφατέλης Δήμαρχος, Γ. Κριεμάδη (Π. Μυλωνά), Μπ. Λαζαρίδης (Στ. Ουσταμπασίδης), Π. Συμεωνίδης (Κ. Λαγού), Β. Πασιπουλαρίδης (Δ. Χαμπάκη), Ι. Κωνσταντίνου (Β. Κωνσταντίνου) εκ μέρους της δωρήτριας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς Χ. Ποτίδης.

Τρεις ημέρες αργότερα, με απόφαση Δημάρχου ορίσθηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Μπ. Ιωαννίδης, τοπικός σύμβουλος στην Κοινότητα Δροσιάς.