logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος 3 Φεβ 2020

Την Κυριακή 2 Φεβ 2020 πραγματοποιήθηκε στο ΠΠΚ Δροσιάς η πρώτη συνάντηση των εθελοντών, που ενδιαφέρονται να συγκροτήσουν το Σώμα Εθελοντών Διονύσου (ΣΕΔ).

Το ΣΕΔ, ως φορέας εθελοντισμού είναι μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που είτε δραστηριοποιούνται ήδη εθελοντικά σε διάφορες θεματικές συλλογικότητες της περιοχής (γονέων, εξωραϊστικές, αιμοδοσίας, πολιτικής προστασίας, προστασίας αδέσποτων ζώων, πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικής αλληλεγγύης κ.τ.λ.), είτε επιθυμούν να αναπτύξουν τώρα εθελοντική δράση. Βασίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά των μελών, την ευαισθησία και τις ικανότητές τους σε συνδυασμό με την διάθεσή τους για αυτοοργάνωση και ανάπτυξη εθελοντικής συνείδησης.

Στη πρώτη συνάντηση τα μέλη μετά από διαλογική συζήτηση έθεσαν το πλάνο οργάνωσης και δραστηριοποίησης το οποίο αποτυπώνεται στους ακόλουθους 4 πυλώνες:

Α. Οργάνωση & Πραγματοποίηση Δράσεων

Β. Πρωτοβουλίες Ενημέρωσης Συμπολιτών

Γ. Συμμετοχή & Αρωγή σε Εθελοντικές Δράσεις άλλων Φορέων

Δ. Οργάνωση Θεματικών Διαλέξεων

Τις επόμενες ημέρες, το συντονιστικό όργανο του ΣΕΔ, θα καταγράψει τις προτάσεις δράσεων που αντιστοιχούν σε κάθε πυλώνα, θα ενσωματώσει τυχόν προτάσεις νέων μελών ή φίλων και θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσεων.

Τα μέλη του ΣΕΔ αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας και καθόρισαν τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους, αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη σελίδα στο FB. Στο πλαίσιο της οργάνωσης εξετάστηκε η δημιουργία T-SHIRTS με το λογότυπο του ΣΕΔ για τις δράσεις εθελοντισμού. Για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αναφορικά με την λειτουργία του ΣΕΔ, αλλά και πρόσβασης στους χώρους ανάπτυξης των δράσεων, ζητήθηκε και εξασφαλίστηκε η αρωγή της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου κας Σοφίας Κατσίγιαννη, όπου και όποτε τούτο κριθεί απαραίτητο, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα. Πεποίθηση του ΣΕΔ είναι ότι ο φορέας πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της αυτονομίας, της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιοίκησης και ο θεσμός του Προέδρου του ΔΣ του Δήμου είναι ο μόνος που μπορεί να εξυπηρετήσει την υπερτοπική διάσταση.

Το Συντονιστικό όργανο του Σώματος Εθελοντών Διονύσου καλεί όσους ενδιαφέρονται να αναζητήσουν πληροφορίες μέσω της σελίδας στο FB Σώμα Εθελοντών Διονύσου – Volunteers of Dionysos, να γίνουν μέλη και να συμβάλουν στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών για την ανάπτυξη εθελοντικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στο τόπο μας.

Το Συντονιστικό Όργανο ΣΕΔ

Ιωάννα Κουβαρά, Εύη Κουτσογιάννη, Ερατώ Λουκάτου, Μάριος Λουκάτος, Νίκος Μυλωνάς, Κατερίνα Ραυτοπούλου, Κέλυ Σαββοπούλου, Κώστας Ψωμάς.