logo


Πλήρως υποστελεχωμένη είναι σήμερα η Πολεοδομία (ΥΔΟΜ) του Δήμου Διονύσου, μια που η υπάλληλος στο Τμήμα Τοπογραφικού που εξυπηρετούσε το κοινό- επαγγελματίες και κατοίκους- για μια σειρά συναλλαγών, μετά από συνεχείς απουσίες, μετατέθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου. Ενώ και το αρχείο της Πολεοδομίας του Δήμου μας (σ.σ. αυτό που βρισκόταν στο Καπανδρίτι και εδώ και τρία χρόνια περίπου έχει μεταφερθεί στο υπόγειο της πρώην Εφορίας στον Άγ. Στέφανο) λειτουργεί σε συνθήκες απαράδεκτες, αλλά και επικίνδυνες.

Τα παραπάνω κατήγγειλε ο Κ. Κουριδάκης, επικεφαλής της παράταξης “Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου” στην πρόσφατη (31/1) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία.

Ο ίδιος ζήτησε την άμεση αντικατάσταση της υπαλλήλου που έφυγε για το Μαρούσι, μια που χηρεύει μια θέση σημαντική για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων. Και σύντομα, κατά πληροφορίες, θα χηρεύσει, όπως τόνισε, και η θέση της μοναδικής υπαλλήλου στο Τμήμα Αυθαιρέτων.

Ο κ. Κουριδάκης επανέφερε, επιπλέον, το ερώτημά του, που παραμένει αναπάντητο εδώ και δυο μήνες, αναφορικά με τη λειτουργία του αρχείου Πολεοδομίας: Η μοναδική υπάλληλος, που απασχολείται πράλληλα και στο Πρωτόκολλο, ζήτημα είναι αν μπορεί να εξυπηρετήσει το κοινό μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι συνθήκες φύλαξης του αρχείου είναι απαράδεκτες, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει γραφείο και καρέκλα για όποιον θέλει να σημειώσει κάτι, στοίβες οι φάκελοι είναι πεταμένοι στα πατώματα του υπογείου και κινδυνεύουν να καταστραφούν από μια πλημμύρα ή και από διαρροή του συστήματος αποχέτευσης, κάτι που είναι και θέμα υγιεινής για το χώρο, ενώ εθιξε και το ζήτημα της πυρασφάλειας.

Απαντώντας στα παραπάνω, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης υπογράμμισε πως ο Δήμος δεν ρωτήθηκε καν(!) για την αποχώρηση των δυο υπαλλήλων και υπενθύμισε πως στο πλαίσιο της Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένονται 17 νέοι εργαζόμενοι, ανάμεσά τους και μηχανολόγοι μηχανικοί για την ενίσχυση της Υπηρεσίας. Όσο για τα προβλήματα στο κτήριο της πρώην Εφορίας, αφού παρέπεμψε το συνάδελφό του στην απελθούσα Δημοτική Αρχή, που το είχε ενοικιάσει, διαβεβαίωσε πως εκδόθηκε ήδη το πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Ανακοίνωσε παράλληλα πως μετά από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, η μίσθωση με μειούμενο μάλιστα ενοίκιο, θα επεκταθεί σε 120 τετραγωνικά ακόμη, ενώ ο ιδιοκτήτης δεσμεύθηκε να αναλάβει τη δαπάνη σύνδεσης με τον αγωγό αποχέτευσης.