logo


Παρόλο που η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου για το 2020 θα μείνει για πάντα συνδεδεμένη με την παράλογη ανθρωποκτονία σε βάρος του δημοτικού υπαλλήλου Π. Αγγελίδη, δεν έλειψαν εντούτοις και οι καλές ειδήσεις, όπως τις μετέφερε χθες Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στο Σώμα ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης «μέσα στην κατήφεια των ημερών».

Η πρώτη είδη αφορούσε τη Ροδόπολη, και επιβεβαίωνε την πρόσφατη αισιόδοξη ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και πρώην Προέδρου της περιοχής Μ. Κόκκαλη: Παρελήφθη από το Δήμο καθαρογραμμένη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι ευνοϊκή και επαναφέρει την προτέρα κατάσταση όσον αφορά στους όρους δόμησης στη Ροδόπολη, με αποτέλεσμα να “ξεμπλοκάρουν” από το τέλμα της μη αξιοποίησης οι ιδιοκτησίες δεκάδων συμπολιτών.

Επιπλέον το αμέσως προηγούμενο διάστημα, στις 14 και στις 20 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν οι δυο διαγωνισμοί για το 1ο Δημοτικό Κρυονερίου και για το Λύκειο Διονύσου. Υπάρχουν ήδη οι ανάδοχοι για το Δημοτικό, ενώ, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Καλαφατέλης, αναλυτική παρουσίαση των δυο δημοπρατήσεων θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση. Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, τα έργα αποκλείεται να ξεκινήσουν πριν από το καλοκαίρι.

Μέχρι τέλους Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό  έργο για το Βρυσάκι, στην οδό Τραπεζούντος, και θα ξεκινήσει το έργο στον παράδρομο της Εθνικής Οδού για την υποστήριξη του πρανούς (σ.σ. υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έργο, που ανήκει στην Περιφέρεια, είχε ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2019, αιφνιδιάζοντας τη νυν Δημοτική Αρχή που δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τους προκατόχους της. Εννέα ημέρες αργότερα το έργο, που είχε προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην ευρύτερη περιοχή του Αγ. Στεφάνου, ανεστάλη μετά από στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ώστε να προηγηθεί το αντιπλημμυρικό για το Βρυσάκι, που ολοκληρώνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις Καλαφατέλη στα τέλη Φεβρουαρίου).

Η τέταρτη καλή είδηση δεν ήρθε από το Δήμαρχο, αλλά από τον Ν. Κλήμη επικεφαλής των ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο: Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και επίμονα ερωτήματα παραχωρήθηκαν χώροι γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις για την καλύτερη λειτουργία τους. Έτσι οι Ανοιχτοί Ορίζοντες και ο Εύπολις μοιράζονται τους δυο χώρους δίπλα στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών στην Άνοιξη, η Λαϊκή Συσπείρωση στεγάζεται σε χώρο στο Δημοτικό Κατάστημα της Ροδόπολης, ενώ οι ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο θα φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Διονύσου.