logo


Η έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία για την αποτροπή της διασποράς της γρίπης βρίσκεται ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει στην έκτακτη συνεδρίασή της η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμις Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 6 το βράδυ. Το θέμα έρχεται κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας όπου περιγράφονται οι προληπτικές δράσεις στις οποίες οφείλουν να προβούν οι σχολικές μονάδες, ενώ δίνονται οδηγίες σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων από παιδί ή εργαζόμενο στα σχολεία. Υπενθυμίζεται εδώ πως ήδη το 1ο Νηπιαγωγείο Διονύσου δεν λειτουργεί σήμερα και αύριο, Πέμπτη και Παρασκευή 29-30 Ιανουαρίου, μετά από αίτημα της Διευθύντριας λόγω των πολλών απουσιών παιδιών.

Στη συνεδρίαση, που έρχεται εξ αναβολής από την περασμένη Δευτέρα 27/1 μετά από τη εγκληματική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του δημοτικού υπαλλήλου Π. Αγγελίδη, θα συζητηθεί ακόμη αίτημα του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που με έγγραφό του ζητεί τους εγκεκριμένους απολογισμούς των οικονομικών ετών από το 2013 μέχρι και το 2019, συνοδευόμενους από τα πρωτότυπα παραστατικά. Για το έγγραφο αυτό, που χαρακτηρίζεται “ως τελευταία ειδοποίηση για τις ενέργειές σας”, μια που αντίστοιχο αίτημα έχει πολλές φορές σταλεί κατά το παρελθόν χωρίς προφανώς ανταπόκριση, ο Επίτροπος ζητεί την επίδοσή του σε όλους όσοι έχουν διατελέσει πρόεδροι και οικονομικοί διαχειριστές της Επιτροπής κατά την εν λόγω επταετία, θεωρώντας τους υπόλογους για τις πράξεις διαχείρισης που πραγματοποίησαν στο διάστημα άσκησης των καθηκόντων τους. Τονίζει, μάλιστα, πως η καθυστέρηση στην υποβολή των απολογισμών θα συνεπάγεται κυρώσεις, που σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τ. Κώνστα, μπορεί να σημαίνουν και τη διακοπή της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών προς την Επιτροπή, και άρα προς τα σχολεία.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

1.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την επίδοση του υπ’ αρ. πρωτ. 4204/23.1.2020 εγγράφου του Επιτρόπου Αμαρουσίου (αρ. πρωτ. σχολ. επιτρ. 145/23.1.2020) στους διατελέσαντες προέδρους και οικομικούς διαχειριστές για τα οικονομικά έτη 2013 έως 2019.

2.Λήψη απόφασης για τις απαιτούμενες ενέργειες επί του ανωτέρω αναφερομένου εγγράφου του Επιτρόπου Αμαρουσίου.

3.Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς μας, για την κάλυψη των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.413323/1/2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

4.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια γραφικής ύλης.

5.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τραπεζικά έξοδα.