logo


Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Διονύσου (Σ.Ε.Δ.Δ.) για τον Παναγιώτη Αγγελίδη

29-01-2020

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ

Ο Παναγιώτης άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της εργασίας του, αναίτια μετά από δολοφονική επίθεση από έναν γνωστό μας, από ένα συμπολίτη μας, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κατά του Παναγιώτη είναι μια βάναυση και άνανδρη επίθεση εναντίον όλων μας. Ο Παναγιώτης είναι το θύμα, στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο κάθε ένας από εμάς.

Δυστυχώς, η προσωποποίηση των παθογενειών ενός συστήματος που για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι όπλισε το χέρι του θύτη, του έδωσε άλλοθι προκείμενου με μαφιόζικο τρόπο να αφαιρέσει μια ζωή. Μια ζωή πολύτιμη για τους φίλους, τους συναδέλφους, την οικογένειά του, για όλους τους πολίτες του δήμου μας.

Όλοι εμείς που ξέρουμε, γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι ο Παναγιώτης το βράδυ της Τετάρτης 22/01/2020 έμεινε μέχρι τα ξημερώματα στο πόδι με τους συναδέλφους μας για να αντιμετωπίσει διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης και βέβαια και τόσα άλλα βράδια, πρωινά, με χιόνι ή με καύσωνα για το φίλο μας το συν-αδελφό μας δεν είχε σημασία.

Ο Παναγιώτης ήταν μεγάλη καρδιά, ήξερε τη δουλειά του, είχε ένα δικό του απαράμιλλο τρόπο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Και στο τέλος να μας κερδίζει με το μοναδικό τρόπο να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Φίλε Παναγιώτη, είθε η δική σου θυσία να συμβάλει στο δικό μας προβληματισμό, να καταλάβουμε δηλαδή το αυτονόητο, ότι για τα προβλήματά μας δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να βάζουμε τον εγωισμό μας πάνω από τον συνάνθρωπο. Μόνο όταν πάψουμε τις λοιδορίες, τον πρόχειρο λόγο, τις συκοφαντίες, μόνο όταν βγάλουμε τον καθωσπρεπισμό και βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου υπάρχει ελπίδα να καταλάβουμε το έργο αυτών που πασχίζουν για μας.

Και συ Παναγιώτη ήσουν ένας από αυτούς, ήσουν ένας από εμάς που έδινε καθημερινά μάχη για ένα καλύτερο αύριο σε αυτόν το τόπο.

Φίλε Παναγιώτη είθε η δική σου θυσία να συμβάλει στη δική μας κριτική σκέψη, γιατί μόνο έτσι θα απομονώσουμε όλους αυτούς που βρίσκουν ψήγματα για να δικαιολογήσουν αυτό που ακόμη κι σήμερα αρνούμαστε να δεχτούμε, ότι λείπεις από τη δική μας παρέα τόσο άδικα, τόσο αναίτια, τόσο άνανδρα.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων Δήμου Διονύσου εκφράζει την οδύνη του και τα θερμά συλλυπητήρια του, στην οικογένεια του συναδέλφου Παναγιώτη Αγγελίδη και σε όλους τους συναδέλφους – εργαζόμενους του Δήμου Διονύσου.

Κ α λ ό τ α ξ ί δ ι φ ί λ ε Π α ν α γ ι ώ τ η.

Άγιος Στέφανος, 29/01/2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ (Σ.Ε.Δ.Δ)