logo


Η τραγωδία που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου με την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοτικού υπαλλήλου Π. Αγγελίδη στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου εν ώρα υπηρεσίας, κορυφώθηκε πριν από λίγη ώρα, σήμερα Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Άγ. Στέφανο, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία.

Από τη μία το μεσημέρι οι Υπηρεσίες του Δήμου σταμάτησαν να λειτουργούν, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι του αδικοχαμένου υπαλλήλου να τον συντροφέψουν στο τελευταίο ταξίδι του.

Και ήταν εκατοντάδες αυτοί που είπαν αντίο στον Π. Αγγελίδη- εκατοντάδες συναδέλφων, εκατοντάδες συντοπιτών και δεκάδες αιρετών πρώην, τέως και νυν- όλοι ακόμη σοκαρισμένοι από τον παράλογο θάνατό του.

Επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, που εξήρε το ήθος του Αγγελίδη, την περήφανη ποντιακή ψυχή του, την αγάπη του και τη συνεχή προσφορά του στον τόπο, ενώ με λυγμούς αποχαιρέτησε τον αδικοχαμένο συνάδελφό της που “πρώτος κάθε χρόνο έφερνες το άγιο φως της Ανάστασης στον Άγ. Στέφανο, που δεν καταλάβαινες από αργίες και γιορτές όταν ήταν να εξυπηρετήσεις τους πολίτες στα προβλήματά τους”,  η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Φ. Μπουρτζόγλου.

Λόγια παρηγοριάς είπε και ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου π. Χρυσοβαλάντης που θυμήθηκε πως πριν από 45 χρόνια ο Αγγελίδης είχε διαβεί το κατώφλι της εκκλησίας με τη μητέρα του για να γίνουν με τον αδερφό του παπαδάκια και έκτοτε παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους.

Κοινός παρονομαστής στα λόγια όλων, το φιλότιμο του Αγγελίδη, η αγάπη του για το Θεό και την πατρίδα, καθώς και η έννοια του για τον Άγ. Στέφανο και τους συντοπίτες του.

Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, το πλήθος που είχε έρθει στην εκκλησία, τον  αποχαιρέτησε για τελευταία φορά και κατευθύνθηκε προς το Κοιμητήριο Αγ. Στεφάνου, με 7 συναδέλφους, δημοτικούς υπαλλήλους, και το Δήμαρχο να σηκώνουν το φέρετρο. Τη νεκρώσιμη πομπή συνόδευαν συντοπίτες Πόντιοι που αποχαιρετούσαν τον Αγγελίδη με ποντιακό μοιρολόι παίζοντας λύρα.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του Αγγελίδη και η μητέρα του, που δεν σταμάτησε να ρωτάει: «Πού είσαι παιδί μου;»