logo


Νεκρός έπεσε με τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι, μέσα στο γραφείο του, στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου στον Άγ. Στέφανο, ο Π. Αγγελίδης, Προϊστάμενος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες της Οδού Διονύσου έχει ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία, είναι κάτοικος Αγ. Στεφάνου και τον τελευταίο χρόνο διαμαρτυρόταν συνέχεια για διαρροή νερού στο σπίτι του, την οποία εντούτοις ποτέ δεν είχαν εντοπίσει τα συνεργεία του Δήμου στις επανειλημμένες αυτοψίες τους.

Σήμερα το πρωί ο δράστης, που είναι άνω των 75 ετών και πάσχων από χρόνιο νόσημα,  μπήκε οπλισμένος με περίστροφο στο Αμαξοστάσιο και αφού απομάκρυνε άλλο δημοτικό υπάλληλο που μιλούσε με τον Αγγελίδη, εκτέλεσε τον τελευταίο μέσα στο γραφειάκι του Αμαξοστασίου με τρεις σφαίρες στο κεφάλι από απόσταση αναπνοής και εν συνεχεία πήγε σπίτι του, όπου και τον συνέλαβε η Αστυνομία.

Σοκαρισμένοι μπροστά στο αδιανόητο γεγονός είναι οι υπάλληλοι του Δήμου, συνάδελφοι του Αγγελίδη, που έχουν μαζευτεί στον τόπο του εγκλήματος, μαζί με το Δήμαρχο Διονύσου και τους περισσότερους αιρετούς της πόλης. Αυτή την ώρα απομακρύνεται από το Αμαξοστάσιο η σορός του θύματος, ενώ ολοκληρώνονται και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά από το τραγικό γεγονός, κλήθηκε ο ψυχολόγος του Δήμου Λ. Λάσδας, για την ψυχολογική υποστήριξη της υπαλλήλου που  την ώρα του τραγικού γεγονότος βρισκόταν στο Αμαξοστάσιο, ενώ ιατρική υποστήριξη, με εντολή Δημάρχου, εξασφαλίστηκε και για τους οικείους του θύματος.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου θα παραμείνουν κλειστές σήμερα σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα θα είναι μεσίστιες, ματαιώθηκαν οι συνεδριάσεις των δυο Επιτροπών του Δήμου που ήταν προγραμματισμένες για τις 9 και τις 10, καθώς και η έκτακτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 5.30 μ.μ., ενώ μελετάται η αναβολή της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Π. Αγγελίδης υπηρετούσε στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος επί σειρά ετών, είχε μάλιστα βραβευθεί πρόσφατα μαζί με άλλους 17 συναδέλφους του για τη συμπλήρωση 25 χρόνων ευδόκιμης υπηρεσίας στο Δήμο Διονύσου. Αυτές τις ημέρες, είπαν στην Οδό Διονύσου οι συνάδελφοί του, ετοίμαζε τα χαρτιά για τη συνταξιοδότησή του. Η κηδεία του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου, θα γίνει με δημοτική δαπάνη.