logo


Είκοσι έξι θέματα στην Ημερήσια Διάταξη για την πρώτη συνεδρίαση μέσα στο 2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 6.30 το βράδυ. Ανάμεσά τους:

*Τα θέματα που θα έχουν συζητηθεί μία ημέρα νωρίτερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

*Ο ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας, στη Δροσιά

*Η συμμόρφωση του Δήμου Διονύσου σε όρο του δανείου, 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο- στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ- έχει εγκριθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αναβάθμιση του συστήματος υδροδότησης. Ο όρος αυτός προβλέπει την “εκχώρηση όλων των αξιώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση ανάθεσης του επίμαχου έργου σε βάρος του αναδόχου, σε περίπτωση κήρυξης του τελευταίου έκπτωτου και ειδικότερα από την εγγυητική επιστολή που θα λαμβάνει από τον ανάδοχο για την καλή εκτέλεση του έργου” και δεν είχε συμπεριληφθεί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε η σύναψη του δανείου.

*Η ανάθεση σε ιδιώτη του καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, Δασικών Περιοχών και Οικοπέδων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, λόγω αδυναμίας του Δήμου να ανταποκριθεί- ακόμη μια φορά…- στην υποχρέωση αυτή με ίδια μέσα. Η υπηρεσία περιλαμβάνει τον καθαρισμό και αποψίλωση κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων, την αποκομιδή υπολειμμάτων κατακείμενης και εύφλεκτης ύλης, την αποκομιδή απορριμμάτων από δάση και δασικές εκτάσεις, τη συντήρηση δασικών δρόμων, κλπ. για λόγους πυρασφάλειας, καθώς και τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων των ασυνεπών ιδιοκτητών. Η σύμβαση ανάθεσης θα είναι για δυο χρόνια (2020 και 2021), με δικαίωμα προαίρεσης κατά 50% και με προϋπολογιζόμενο κόστος 80.000 ευρώ ανά έτος.

*Η επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, που είχε εκπονηθεί από το Δήμο Διονύσου, αλλά και άλλους ΟΤΑ της χώρας, με ορίζοντα το 2020. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την υποβολή πρότασης για ένταξη της παραπάνω επικαιροποίησης για χρηματοδότηση, καθώς και αποδοχή της χρηματοδότησης, μετά και από πρόσκληση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “ΑΤΤΙΚΗ”.

*Η συγκρότηση Επιτροπής που θα εξετάσει αν οικόπεδο στην Κοινότητα Διονύσου, χαρακτηρισμένο ως χώρος ανέγερσης Παιδικού Σταθμού στην περιοχή της Σεμέλης, είναι κατάλληλο για την ανέγερση Νηπιαγωγείου, μετά από σχετική τροποποίηση χρήσης γης. Υπενθυμίζεται πως το οικόπεδο όπου φιλοξενείται το 1ο Νηπιαγωγείο Διονύσου τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, αποδόθηκε πρόσφατα σε ιδιώτες με δικαστική απόφαση που τους αναγνώρισε δικαιώματα χρησικτησίας.

*Και, τέλος, η ονοματοδοσία του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Κοινότητα Διονύσου σε «Σακελλάριος Σωτηρίου», προς τιμήν του αείμνηστου Κοινοτάρχη, μετά και από απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 1o: Τοποθέτηση εναέριου υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ.

ΘΕΜΑ 2o: Συζήτηση-ενημέρωση για τη λήψη ή μη απόφασης που αφορούν υποθέσεις- αιτήματα Δημοτών μας σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 3o: Συζήτηση και λήψης απόφασης για την επικαιροποίηση των 2/2019, 3/2019, 4/2019 και 6/2019 Αποφάσεων της Δημοτικής Κοινότητας μετά από αίτημα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για τις ενστάσεις-προσφυγές κατά της υπ ́αρ. 381/2019 Α.Δ.Σ περί της τροποποίησης της υψομετρικής μελέτης της οδού Σολωμού της Δ.Κ Διονύσου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: Ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού ιδρύματος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με το όνομα “Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ και ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ” .

ΘΕΜΑ 6ο: Καθορισμός του ανώτατου ορίου εξόδων κηδείας αιρετών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή όρου σχεδίου δανειστικού συμβολαίου.

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσίες Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης των Εφαρμογών Οικονομικής Διαχείρισης, Δημοτικής κατάστασης , πρωτοκόλλου και Διαχείρισης Προσωπικού».

ΘΕΜΑ 9ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών για τη Μαγνητοφώνηση απομαγνητοφώνηση Πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Βιβλιοδεσία Επίσημων Πρακτικών.

ΘΕΜΑ 10ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών για τη Παροχή Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρο-Μηχανιλογικών Εγκαταστάσεων Αντλιοστασίων και Δεξαμενών Πόσιμου Νερού.

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Παροχή ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ».

ΘΕΜΑ 12ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών (συνοπτικός) για την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων υλικών, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ 13ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ «Υπηρεσία Συντήρησης Μηχανημάτων – Εργαλείων Πρασίνου».

ΘΕΜΑ 14ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Υπηρεσιών τεχνικού εργασίας για δύο έτη».

ΘΕΜΑ 15ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΔΩΝ».

ΘΕΜΑ 16ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ηχοφωτιστική κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 17ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής των υπηρεσιών (συνοπτικός) για την αποκομιδή βιοαποδομήσιμων υλικών, Ανάδοχος ΠAΥΛΑΚΗΣ. (αρ.πρωτ. 2033/23-1-20).

ΘΕΜΑ 18ο: Ορισμός Επιτροπής για την καταστροφή αντικειμένων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 19ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Α.Η.Η.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ.

ΘΕΜΑ 20ό: Διαπίστωση Αδυναμίας Εκτέλεσης με Ίδια Μέσα Υπηρεσίας Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων, Δασικών Περιοχών και Οικοπέδων για Πυροπροστασία Ετών 2020 & 2021 και Έγκριση Ανάθεσης σε Ιδιώτη

ΘΕΜΑ 21ο: Έγκριση υποβολής πρότασης και αποδοχή χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης με ΑΔΑ: 6ΡΝΝ7Λ7-ΔΤ4 και Κωδικό Πρόσκλησης ΑΤΤ104, για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική», ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 12 «Τεχνική Υποστήριξη της Εφαρμογής (ΕΤΠΑ)», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), με τίτλο «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ», και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για τις απαιτούμενες ενέργειες.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 22ο: Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους ως εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου στην προς συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας οικοπέδου (Ο.Τ.174β) για ανέγερση Σχολικού κτιρίου (1ου Νηπιαγωγείου Διονύσου) .

ΘΕΜΑ 23ο: Δ’ Κατανομή 2019 για λειτουργικές Δαπάνες και Συμπληρωματική Κατανομή Κάλυψης Δαπανών θέρμανσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου συνολικού ποσού 111.103,09 € (αριθ.πρωτ. 2058//23-01- 2020 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών -Ταμειακή Υπηρεσία Δήμου Διονύσου).

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 24ο: Έγκριση παραχώρησης οικογενειακού τάφου Νο 105 στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Διονύσου στον κο Παπαδόπουλο Ηλία.

ΘΕΜΑ 25ο: Επιστροφή παραχώρησης χρήσης οικογενειακού τάφου Νο 106 από τον κο Κορκόντζελο Θεμιστοκλή.

ΘΕΜΑ 26ο: Ονοματοδοσία του Δημοτικού Σταδίου Διονύσου σε Σακελλάριος Σωτηρίου.