logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ήταν η διάλεξη με θέμα «Πώς μάθαμε για το σύμπαν», που διοργάνωσε με επιτυχία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου (πρώην «Καργάκου») στη Δροσιά, ο Δήμος Διονύσου και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, με ομιλητή τον Διονύση Σιμόπουλο, διακεκριμένο Καθηγητή, Αστρονόμο και Αστροφυσικό, συγγραφέα και επίτιμο Διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου.

Ο κος Σιμόπουλος έχει διεθνή φήμη και πολύχρονη παρουσία ενώ χαίρει της αναγνώρισης όχι μόνο του επιστημονικού κόσμου αλλά και των απλών πολιτών, καθώς έχει την ικανότητα να εκλαϊκεύει με μοναδικό τρόπο σύνθετες επιστημονικές έννοιες και θεωρίες γύρω από το Διάστημα και όχι μόνο.

Τον διαπρεπή επιστήμονα προλόγισε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος  τον ευχαρίστησε για τη σημαντική προσφορά του στην επιστήμη αλλά και την παρουσία του, για δεύτερη φορά, στο Δήμο Διονύσου. Επίσης συνεχάρη την αντιδημαρχία παιδείας και πολιτισμού καθώς και όσους διοργάνωσαν την εκδήλωση, διαβεβαιώνοντας ότι οι εκδηλώσεις  υψηλού κύρους και ποιότητας θα συνεχιστούν, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επιμορφώνονται για μια σειρά από θέματα. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στο μέλλον ένα σταθερό πλαίσιο, μία δομή όπου σε μόνιμη βάση θα πραγματοποιούνται ομιλίες για το ευρύ κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Τον λόγο πήρε και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής και αναπληρωτής Περιφερειάρχης Νίκος Πέππας, ο οποίος αφού εξήρε την προσωπικότητα του κου Σιμόπουλου, παρουσίασε με συνοπτικό τρόπο την πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Αττικής για την ίδρυση παιδικού Πανεπιστημίου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, παρουσία του αντιδημάρχου παιδείας Νίκου Καρυστινού αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Πέππα, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κο Σιμόπουλο για την πολυετή προσφορά του στην επιστήμη.

Στην ομιλία του ο κος Σιμόπουλος μετέφερε με απλό και κατανοητό τρόπο τις σημαντικότερες γνώσεις της σύγχρονης επιστήμης σχετικά με το σύμπαν, κάνοντας αναφορές σε διάφορα γνωστικά πεδία της φυσικής και της αστρονομίας, όπως τις θεωρίες για τη δημιουργία του σύμπαντος, την ύλη και την αντιύλη, την εξέλιξη των γαλαξιών και την εξωγήινη ύπαρξη ζωής, το «Σωματίδιο του Θεού» κ.λπ.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κος Σιμόπουλος απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις που του υπέβαλαν δημότες κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Στην επιμορφωτική διάλεξη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, ο αντιδήμαρχος παιδείας Νίκος Καρυστινός, η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Γιούλα Λακαφώση, ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς Χρήστος Ποτίδης, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων κ.ά.