logo


Με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις του για το 2020 το Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Στεφάνου, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ.

Τα θέματα αφορούν στην εκ νέου απόφαση για τη διενέργεια της Δράσης Χωρίς Μεσάζοντες στο δημοτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από το Σταθμό του τρένου, καθώς και στην ανάγκη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου, όπου καθημερινά παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως παραδέχεται και ο Πρόεδος του Τοπικού Συμβουλίου Δ. Μπαμπανίκας, μετά και από δική του αυτοψία στο σημείο.

Το αίτημα για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έρχεται από το Σχολείο, και στο Τοπικό Συμβούλιο κοινοποιήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση επί της κεντρικής εισόδου του σχολείου, και συγκεκριμένα επί της οδού Λιβερών, δρόμου διπλής κυκλοφορίας, ιδιαιτέρως κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και των συνοδών τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνιμος κίνδυνος ατυχημάτων εκεί. Η πρόταση του κ. Μπαμπανίκα περιλαμβάνει τη μονοδρόμηση της οδού Λιβερών, με κατεύθυνση από τη Λ. Τραπεζούντος, όπου εδώ και καιρό πραγματοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα, προς τη Μ. Αλεξάνδρου, ώστε η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών να γίνεται με μεγαλύτερη ααφάλεια

Θέμα 1ο Η.Δ.: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πρόταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την αναγκαιότητα Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Θέμα 2ο Η.Δ.: Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παραχώρηση του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στον Άγ. Στέφανο επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κωστή Παλαμά για την φιλοξενία της δράσης “Διάθεση Προϊοντων Χωρίς Μεσάζοντες” στην Κοινότητα Αγ. Στεφάνου Δήμου Διονύσου.