logo


“Κάλλιον το προλαμβάνειν” σκέφτηκαν στο Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις  12.30 το μεσημέρι, με κυριότερο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη τον εντοπισμό των ιδιοκτητών αδόμητων οικοπέδων στην περιοχή, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε χρόνο την άνοιξη η Κοινότητα στέλνει περίπου 800 επιστολές- προσκλήσεις προς ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων για να καθαρίσουν την ιδιοκτησία τους λόγω κινδύνου πυρκαγιάς. Τα στοιχεία αυτών των ιδιοκτητών χρονολούνται το 2013, με πολλά από αυτά να έχουν εντωμεταξύ διαφοροποιηθεί. Έτσι, το Τοπικό Συμβούλιο θα ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία, αφού έλθει σε επαφή με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., να της δοθούν τα στοιχεία όλων των ιδιοκτητών αδόμητων οικοπέδων στην περιοχή, ώστε να στέλλονται σωστά τα ειδοποιητήρια για τον καθαρισμό αλλά και ο Δήμος να μπορεί να καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα σε περίπτωση ασυνέπειας.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνεται επιπλέον, μετά και από πρόταση του τοπικού συμβούλου της Διοίκησης Κ. Μπομπή, η ανάθεση, μετά από συναπόφαση, αρμοδιοτήτων σε καθένα από τους τοπικούς συμβούλους, “έτσι ώστε να είναι αρωγοί στο έργο του Προέδρου της Κοινότητας και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην παρακολούθηση, προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε”, γράφει στην εισήγησή του ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1ο: Ανάθεση αρμοδιοτήτων στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Διονύσου.

Θέμα 2ο: Αναζήτηση στοιχείων ιδιοκτητών αδόμητων οικοπέδων στην Κοινότητα Διονύσου.

Θέμα 3ο: Εξέταση αιτημάτων παράτασης ταφής.

Θέμα 4ο: Λήψη απόφασης για τις ενστάσεις- προσφυγές κατά της υπ’ αριθμ. 381/2019 απόφασης ΑΔΣ περί της τροποποίησης της υψομετρικής μελέτης της οδού Σολωμού στην Δ.Κ. Διονύσου.