logo


Σε στιχομυθία, χρησιμοποιώντας ομοφοβικά σχόλια, ενεπλάκη στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ ο τέως Πρόεδρός της Θ. Στάικος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης γύρω από τη συγκρότηση των νέων Συντονιστικών Επιτροπών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Διονύσου.

Η στάση του κ. Στάικου, που διαφωνούσε έντονα καθόλη τη συζήτηση με τον τρόπο επιλογής των νέων μελών στις Συντονιστικές Επιτροπές, χαρακτηρίζοντάς τον εκδικητικό, κάθετα παραταξιακό και καταστροφικό για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα τη δήλωση του τέως Προέδρου, που είπε επί λέξει: “Ευτυχώς με γέννησε άντρα η μαμά μου, κι όχι να κουνιέμαι από εδώ κι από εκεί”!

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν, αμέσως μετά, την οξύτατη ενόχληση της Χ. Χατζηκωνσταντίνου, που σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους ζήτησε από τον κ. Στάικο να σταματήσει τα σεξιστικά υπονοούμενα, και μάλιστα μέσα στο χώρο της ΕΣΤΙΑΣ. Το αίτημά της προφανώς δεν έγινε δεκτό από τον τέως Πρόεδρο, που αντί άλλης δήλωσης τη ρώτησε αν αντιδρά έτσι επειδή συμπαθεί τους ομοφυλόφιλους(!) (σ.σ. αν και όχι τόσο κομψά…), ενώ απέδωσε την ενόχληση της κ. Χατζηκωνσταντίνου στην προσωπική επιθυμία της για προβολή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στα συλλογικά όργανα του Δήμου Διονύσου, κυρίως στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέλη, άντρες, σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τον ανδρισμό τους ή να αμφισβητήσουν του απέναντι, με τη γνωστή έκφραση για το ποιος φοράει παντελόνια. Είναι εντούτοις η πρώτη φορά που κάποιος, με αυτοδιοικητική ιστορία στην πλάτη του, εκφράζεται με τέτοιο -απροκάλυπτα ομοφοβικό- τρόπο, πρώτα απ’ όλα αδικώντας τον εαυτό του. Για να μην αναφερθούμε στην ελληνική νομοθεσία, που έχει καταργήσει τις διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου από το 2016 με το νόμο 4443.