logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πληροφορίες και δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τα οποία κάνουν λόγο για επικείμενη κατάργηση  του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στη Δροσιά (Στρατηγού Πετρίτη 1), άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Διονύσου.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έστειλε επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γιώργο Κωνσταντόπουλο, με την ένδειξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ», ζητώντας την επίσημη ενημέρωσή του αναφορικά με τον υφιστάμενο σχεδιασμό του Οργανισμού, σε σχέση με την πιθανολογούμενη κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Δροσιάς.

Παράλληλα, ο κος Καλαφατέλης ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν και τα δύο υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Δροσιά και Άγιο Στέφανο, προκειμένου να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του πλήθους των πελατών, κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Τέλος, ο Δήμαρχος Διονύσου επεσήμανε ότι ενδεχόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Δροσιά θα δημιουργήσει πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή και ειδικά στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2020:

«Θέμα: «Ανησυχία του Δήμου Διονύσου μετά από πληροφορίες για επικείμενη κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Δροσιά»

Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ που λειτουργεί στη Δροσιά (Στρατηγού Πετρίτη 1, Δροσιά) εντός των ορίων του Δήμου μας.

Ήδη οι εν λόγω ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουν προκαλέσει τις δικαιολογημένες  έντονες αντιδράσεις των δημοτών μας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το εν λόγω υποκατάστημα.

Σας γνωρίζουμε δε ότι ο Δήμος Διονύσου αποτελείται από 7 πρώην Δήμους και Κοινότητες, με αποτέλεσμα το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Άγιο Στέφανο να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το πλήθος των πελατών, κατοίκων και επισκεπτών.

Επιπρόσθετα, ενδεχόμενη κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Δροσιά θα δημιουργήσει πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην περιοχή και ειδικά στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, και εφόσον οι μεταδιδόμενες πληροφορίες έχουν βάση, σας καλούμε όπως αναθεωρήσετε το σχεδιασμό σας διατηρώντας και τα δύο υποκαταστήματα που λειτουργούν στο Δήμο μας.

Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωσή σας προκειμένου να επανακαθορίσουμε τη στάση μας.

  

                                                                     Ο Δήμαρχος

      

                                             Γιάννης Καλαφατέλης»