logo


Για την επικινδυνότητα στην κυκλοφορία επί της οδού Αγ. Αθανασίου, στην Άνοιξη, η παρακάτω παρέμβαση της παράταξης «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», που έχει καταθέσει σχετικό ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Η οδός Αγίου Αθανασίου στην Άνοιξη είναι ένας κεντρικός δρόμος με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και κύρια είσοδος – έξοδος του Δήμου Διονύσου μετά την Λ. Μαραθώνος- Κρυονερίου.

Είναι ένας δρόμος που έχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσουν τα οχήματα, της έντονης χρήσης από βαρέα οχήματα, της κακής η ανύπαρκτης σήμανσης και της μορφολογίας του εδάφους.

Αυτό γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο ειδικά στα σημεία πρόσβασης σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αθλητικούς χώρους.

Μετά από αυτοψία διαπιστώσαμε ότι σε δύσκολο σημείο, λόγω στενότητας και ύπαρξης ρέματος, έχει υπάρξει έντονη διάβρωση του πρανούς και υποσκαφή τόσο του άκρου του οδοστρώματος αλλά και κολόνας μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες υπάρχει έντονος κίνδυνος πτώσης της κολόνας μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την αποσάθρωση και κατάπτωση του τμήματος που φαίνεται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Σε τέτοια απευκταία περίπτωση θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος δυστυχήματος αλλά και διακοπή κυκλοφορίας και ηλεκτρικού ρεύματος.

Ως παράταξη έχουμε θέση ερώτημα στο Δημοτικό συμβούλιο, για την ασφαλή κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο και ειδικά σε αυτόν τον δρόμο και περιμένουμε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.