logo


Με δυο εργατικά θέματα, και ένα μάλλον ετεροχρονισμένο που αφορά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, συνεδριάζει κατεπειγόντως αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Διονύσου. Ειδικότερα, το πρώτο θέμα αφορά στην καταβολή- μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα- αποδοχών σε 28 εργαζομένους, τους οποίους ο Δήμος μέχρι σήμερα, παρά τις σχετικές αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, δεν είχε κατατάξει στον προσήκοντα βαθμό, άρα και στην ορθή μισθολογική κλίμακα. Το συνολικό ποσόν της οφειλής του Δήμου προς τους 28 εργαζόμενους ανέρχεται σε 62.190 ευρώ.

Το δεύτερο θέμα αφορά σε άλλους 26 εργαζομένους, που με αγωγή τους διεκδικούν την αναγνώριση της εργασιακής τους σχέσης με το Δήμο ως αορίστου χρόνου, υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις θέσεις όπου σήμερα απασχολούνται. Οι εργαζόμενοι αυτοί, όπως αναφέρουν στην αγωγή τους, απασχολούνται στο Δήμο Διονύσου επί πολλά χρόνια με αλλεπάλληλες σχέσεις εργασίας που εσφαλμένα χαρακτηρίζονται ως ορισμένου χρόνου, και όχι αορίστου, όπως θα έπρεπε να είναι, με αποτέλεσμα να στερούνται της προστασίας που παρέχει το εργατικό δίκαιο.

Όσον αφορά, τέλος, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, υπηρεσία που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, ένσταση έχει υποβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου εκ μέρους ενός από τους ενδαφερόμενους που είχαν υποβάλει προσφορά, έτσι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός προτείνει τη σύσταση επιτροπής για την αξιολόγση της ένστασης αυτής:

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης για άσκηση ενδίκου μέσου

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 2ο: ΛΗΨΗ Α.Ο.Ε ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΓΩΓΗΣ

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 3ο: Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων για την «Υπηρεσία ∆ιοργάνωσης Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο ∆ήμο ∆ιονύσου»