logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες που πέτυχαν την εισαγωγή τους το 2019 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βράβευσε ο Δήμος Διονύσου, σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.

Ειδικότερα απομενήθηκαν τιμητικοί έπαινοι προς τους 393 μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων του Δήμου Διονύσου, οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, παρουσία συγγενών τους, Διευθυντών των Λυκείων, εκπαιδευτικών, μελών της σχολικής κοινότητας, επίσημων προσκεκλημένων αλλά και φίλων των παιδιών.

Στους 7 αριστούχους που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, προσφέρθηκαν ως δώρα  συσκευές tablets τελευταίας τεχνολογίας, με την ευγενική χορηγία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους και επίτιμου Δημότη Διονύσου κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Επίσης, συμβολικά δώρα προς τους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες μοίρασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Κύριλλος.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους αλλά και τους καθηγητές και τους γονείς τους που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους, τονίζοντας τα εξής:

«Θα ήθελα πρώτα απ’όλα να ευχηθώ σε όλες και όλους να έχουμε μία πολύ καλή Χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργία. Μακάρι το 2020 να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τα όνειρά του καθενός και της καθεμιάς και να είναι αισιόδοξο και ανέφελο, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες καλές στιγμές. Σήμερα τιμούμε τα παιδιά των σχολείων του Δήμου Διονύσου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Είναι μια ηθική επιβράβευση, μια οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς, που κυνηγάει τα όνειρά της για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της σημερινής βραδιάς είναι αυτά τα νέα παιδιά. Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέψουμε και την τεράστια συμβολή όλων των άξιων εκπαιδευτικών του Δήμου μας, οι οποίοι μετέφεραν στους μαθητές και τις μαθήτριες τις γνώσεις και την εμπειρία τους, και μοιράστηκαν μαζί τους τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι υπάρχουν και οι αφανείς πρωταγωνιστές, οι ήρωες της καθημερινότητας, που στάθηκαν δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά, μέρα και νύχτα, και τα στήριξαν για να πετύχουν τελικά το στόχο τους. Αναφέρομαι φυσικά στους γονείς και την Οικογένεια. Οι ακατάλυτοι δεσμοί που εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα στην Ελληνική Οικογένεια, αποτελούν ένα πολύ σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία αυτών των παιδιών.

Για άλλη μία χρονιά βραβεύουμε τους μαθητές του Δήμου Διονύσου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και είναι πλέον φοιτητές. Όλα αυτά τα παιδιά είναι τα δικά μας παιδιά. Έτσι τα νιώθουμε. Και θέλω, απευθυνόμενος σε αυτά, να τους στείλω ένα μήνυμα:

“Παιδιά, είστε το μέλλον του Δήμου Διονύσου. Όσο ψηλά κι αν φτάσετε, να κοιτάζετε πάντα πίσω σας, τον τόπο σας και τους δικούς σας ανθρώπους. Όλους εκείνους με τους οποίους μοιραστήκατε το ίδιο όνειρο και την ίδια αγωνία της προσπάθειας για την εισαγωγή σας στα Πανεπιστήμια. Ο τόπος μας σας έχει ανάγκη. Σας ζητάμε να  οδηγήσετε στην επόμενη μέρα το Δήμο μας, με δημιουργικότητα αλλά και καινοτομία. Περιμένουμε πολλά από εσάς αλλά κι εμείς δεσμευόμαστε ότι  θα σας στηρίζουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, σε κάθε βήμα σας προς την πρόοδο”.

Η ηθική αυτή επιβράβευση που αποδίδει σήμερα ο Δήμος Διονύσου σε αυτά τα νέα παιδιά είναι μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση. Ο Δήμος μας διαθέτει ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, διαθέτει μια νέα γενιά πολύ καλύτερη από τη δική μας. Αυτή η γενιά αναζητεί έναν ανοιχτό δρόμο για να ξεδιπλώσει τα όνειρα και τις δυνατότητες της.Το δικό μας χρέος είναι να κρατάμε ανοιχτό και χωρίς εμπόδια αυτό το δρόμο. θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό η παιδεία που παρέχεται στους νέους της χώρας μας να επικεντρωθεί με ακόμα περισσότερη ένταση στην αξία της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της κοινής προσπάθειας. Έτσι η κοινωνία μας μπορεί να θωρακιστεί απέναντι σε επικίνδυνες αντιλήψεις και φαινόμενα που διχάζουν.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ, από καρδιάς, όλα τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αλλά κι όλους όσους βοήθησαν για να καταστεί εφικτός ο στόχος τους. Επίσης, θέλω να πω σε κάθε νέα και σε κάθε νέο φοιτητή, ότι πρέπει να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Όλη η ζωή είναι μπροστά τους κι έχουν ακόμη πολλούς στόχους να κατακτήσουν. Οι νέοι πρέπει να ζουν, να διασκεδάζουν, να ερωτεύονται, να διεκδικούν, να αμφισβητούν αλλά παράλληλα να είναι και συνεπείς στις σπουδές και τις υποχρεώσεις τους.

Μπορεί να υπάρξουν και δυσκολίες στο δρόμο τους, στην προσπάθειά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, η δύναμη των νέων ανθρώπων είναι ανυπέρβλητη. Στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουν. Τα νιάτα πάνε μαζί με τη δύναμη, το χαμόγελο και την αισιοδοξία.

Παιδιά, κρατήστε για πάντα στο πρόσωπό σας αυτό το χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο θέλουμε να βλέπουμε όλοι, το χαμόγελο της επιτυχίας και της πίστης που ακολούθησε την εισαγωγή σας στα Πανεπιστήμια.Ένα χαμόγελο που το μοιράζονται μαζί σας οι γονείς σας και οι δικοί σας άνθρωποι. Ένα χαμόγελο και ένα φως που το έχει ανάγκη όλος ο Δήμος Διονύσου. Συνεχίστε δυνατά! Η ζωή είναι εκεί έξω και σας περιμένει !

Σας ευχαριστώ όλους !»

Τα συγχαρητήριά και τις θερμές ευχές τους στα παιδιά έδωσαν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός αλλά και οι Διευθυντές των Λυκείων του Δήμου Διονύσου. Χαιρετισμό για την εκδήλωση έστειλε και η Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδου.

Μετά από τη βράβευση των μαθητών ο Δήμαρχος Διονύσου απένειμε «Έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς» και προς τους ιδιοκτήτες των 5 Εκπαιδευτικών Οργανισμών οι οποίοι στήριξαν το θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» του Δήμου Διονύσου («ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΜΗ», «ΑΠΟΛΥΤΟ», «ΕΡΕΙΣΜΑ», «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ & ΜΑΘΗΣΗ», «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ»).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου Πατήρ Χρυσοβαλάντης, ο Αντιδήμαρχος παιδείας Νίκος Καρυστινός, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Διονύσου Γιάννης Φωτάκης και Στέφανος Κριεμάδης, ο Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου και τοπικός σύμβουλος Νίκος Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τσεβάς, Γεωργία Κριεμάδη, Παναγιώτης Τσούκας και Ιωακείμ Αμπαρτζίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρης Μπαμπανίκας, οι τοπικοί σύμβουλοι Καλλιόπη Οικονομάκου και Δέσποινα Ιατρού κ.ά.