logo


Νέα προκήρυξη για την πλήρωση θέσης ειδικού συνεργάτη Δημάρχου σε θέματα νομικής υποστήριξης είδε το φως της Διαύγειας και της δημοσιότητας στην εκπνοή περίπου του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου, πρόσκληση προς όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης, με ειδικότερο αντικείμενο την κατάρτιση και νομικό έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων.

Το περίεργο είναι πως πριν από δυόμιση περίπου μήνες, στις 11 Οκτωβρίου 2019, αντίστοιχη προκήρυξη είχε και πάλι δημοσιευθεί στη Διαύγεια, ανακοινώνοντας το ενδιαφέρον του Δήμου να προσλάβει ειδικό σύμβουλο Δημάρχου “για την παροχή υπηρεσιών νομικής υποστήριξης σε θέματα κατάρτισης και νομικού ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ακόμη εκκρεμεί η πρόσληψη δυο ειδικών συμβούλων- ενός για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η οποία κατά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γ. Φωτάκη παρουσιάζει τεράστια προβλήματα, και ενός για νομική υποστήριξη σε θέματα διαφάνειας και εσωτερικού ελέγχου, στα οποία δινόταν ιδιαίτερη σημασία από τη Δημοτική Αρχή, τουλάχιστον προεκλογικά.

Με τη νέα αυτή προκήρυξη, τέλος, ο αριθμός αυτών των μετακλητών υπαλλήλων, φθάνει στους έξι, ίσος με τον αριθμό των Αντιδημάρχων, που είναι και ο ανώτατος αριθμός ειδικών συμβούλων και συνεργατών Δημάρχου, οι οποίοι μπορούν να προσληφθούν στο Δήμο Διονύσου.