logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Χάντμπολ του Βουκουρεστίου (Bucharest Handball Association) κ. Μιχάϊ Πίρβου, συναντήθηκε στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Χ.Α. (Ένωση Σωματείων Χάντμπολ Αττικής) και συζήτησαν τις λεπτομέρειες του μνημονίου συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δυο Ενώσεις, από το περασμένο Ιούλιο.

Από πλευράς της Ε.Σ.Χ.Α., στην συνάντηση, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Σταυρακάκης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΑΣ Άνοιξης Διονύσου Μάριος Λουκάτος, καθώς και ο Σωτήρης Καραγκιοζίδης, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά, ώστε να επιτευχθεί η συγκεκριμένη συνεργασία με την Ένωση του Βουκουρεστίου.

Για την Ένωση Χάντμπολ της Αττικής, η αδελφοποίηση με την αντίστοιχη του Βουκουρεστίου, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, αφού έχει να κάνει με την αγωνιστική βελτίωση των ομάδων που ανήκουν στο δυναμικό της, μέσα από κοινές δράσεις, που θα γίνουν σε Αθήνα και σε Βουκουρέστι.     

Ήδη, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στις 2,3,4 Ιανουαρίου 2020, η ομάδα Κορασίδων (U16) του ΕΣΝ Βριλησσίων θα μεταβεί στο Βουκουρέστι για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Νέου Έτους, όπως και δυο Αναπτυξιακές ομάδες κοριτσιών του ΟΦ Νέας Ιωνίας.

Αποφασίστηκε από κοινού, δυο ομάδες από το Βουκουρέστι στην κατηγορία Παγκορασίδων (U14), να έρθουν στην Αθήνα, τις ημέρες του Πάσχα, για να συμμετάσχουν στο Διεθνές Τουρνουά «North Attica 2020», που θα διοργανώσει ο ΑΣ Άνοιξης Διονύσου.

Συζητήθηκαν ακόμη, κοινές δράσεις των δυο Ενώσεων, που πρόκειται να εξελιχθούν τον προσεχή  Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο καθώς και συνεργασία για το Beachhandball.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης του Βουκουρεστίου κ. Πίρβου, τόνισε ότι η Ένωσή του, είναι ανοιχτή σε προτάσεις, ώστε να ισχυροποιηθεί ακόμη καλύτερη η αδελφοποίηση των δυο Ενώσεων.

«Η συνεργασία που ξεκινάμε με την Ένωση του Βουκουρεστίου θα ωφελήσει παρά πολύ τα σωματεία της Αττικής και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το γυναικείο χάντμπολ, το οποίο στην Ρουμανία, είναι σε υψηλό επίπεδο» ανέφερε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Χ.Α. Δημήτρης Σταυρακάκης, επισημαίνοντας: «διαπίστωσα από τις συζητήσεις που είχαμε με τον κ. Πίρβου, την διάθεση, που έχουν στην Ένωση του Βουκουρεστίου για να στεφθεί από επιτυχία το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε υπογράψει οι δυο φορείς».