logo


Ματαιώθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, λόγω έλλειψης απαρτίας η σημερινή (Κυριακή 29 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Προϋπολογισμό 2020 του Δήμου Διονύσου, στην οποία δεν προσήλθαν οι 4 από τις πέντε παρατάξεις της μειοψηφίας (σ.σ. Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, Λαϊκή Συσπείρωση και ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο). Υπενθυμίζεται πως τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις με κοινή ανακοίνωσή τους, είχαν από χθες προϊδεάσει για τη σημερινή στάση τους, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για υποβάθμιση και προσβολή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με παρόντες σήμερα 15 από τους 41 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, ο προεδρεύων Στ. Κριεμάδης κήρυξη τη ματαίωση της συνεδρίασης, ενώ ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης ανακοίνωσε την επανάληψή της αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 4 το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως μετά από τις δυο ματαιώσεις, στην τρίτη- την αυριανή- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρκεί να προσέλθει το 1/3 του Σώματος, 14 δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε να επιτευχθεί απαρτία. Κι αυτό, για το μείζον θέμα του Δήμου, που είναι ο Προϋπολογισμός.

Οι παρόντες σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Πεντζερίδη, στον Άγ. Στέφανο, προέρχονταν από την παράταξη “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο, με αρκετές απουσίες, και “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, που παρέστη σύσσωμη.

Έκπληξη αποτέλεσε, τέλος, η προσέλευση δυο δημοτικών συμβούλων από τη μείζονα μειοψηφία: Η Μ. Στυλιανού και ο Στ. Δημητριάδης προσήλθαν κανονικά στα καθήκοντά τους, ενώ σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, δήλωσαν πως ουδείς τούς ενημέρωσε για τη στάση που η παράταξή τους επρόκειτο να τηρήσει σήμερα.