logo


Με Τεχνικό Πρόγραμμα, και διόδια, και Προϋπολογισμό, και Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (σ.σ. τα δυο τελευταία θα έχουν συζητηθεί λίγες ώρες νωρίτερα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου), οι δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου- μια τακτική και μια ειδική- που προγραμματίζονται μεν για την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, αλλά θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο αν πραγματοποιηθούν λόγω της ημέρας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι προθεσμίες που θέτει ο νόμος για την κατάρτιση και ψήφιση του Προϋπολογισμού, ο οποίος- υπενθυμίζεται- περιέχει και το Τεχνικό Πρόγραμμα, έχουν παρέλθει προ πολλού, ενώ φαίνεται πως στόχος της Διοίκησης του Δήμου είναι, οι σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την εκπνοή του χρόνου. Πιθανολογείται πάντως με βεβαιότητα πως οι παρατάξεις της μειοψηφίας θα αρνηθούν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία fast track, που σε διάστημα λίγων ωρών, και μάλιστα μια τέτοια ημέρα, προβλέπει τη συζήτηση και ψήφιση των δυο κορυφαίων θεμάτων άσκησης πολιτικής και αποτύπωσης του οράματος κάθε Δήμου. Για αυτή την άρνηση, ως αντίδραση σε μονόπλευρες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, είχε ήδη προϊδεάσει από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνης, προειδοποιώντας πως- με δεδομένο το συσχετισμό των δυνάμεων- θα κάνει χρήση του όπλου της αποχής, συνεπώς της μη απαρτίας.

Αναλυτικά τα θέματα της πρώτης, τακτικής, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 το απόγευμα, είναι τα εξής:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Τεχνικό Πρόγραμμα ο.ε. 2020.

OIKONOMΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 479/2019 απόφαση της Ο.Ε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου μας στην διαδημοτική επιτροπή ενάντια στα διόδια.

ΘΕΜΑ 4ο: Επικαιροποίηση της αριθ. 161/2016 απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με την εγκατάσταση των Σταθμών Πλευρικών Διοδίων στους Ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Δαπάνες Πιστοποιήσεων Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών από διαπιστευμένο Φορέα του ΕΣΥΔ»

ΘΕΜΑ 6ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

ΘΕΜΑ 7ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών ταφών εκταφών στα Κοιμητήρια των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανάδοχος, Χριστοδούλου Κωνσταντίνος.

ΘΕΜΑ 8ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (συνοπτικός ΤΠΥ2759) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΠΕΡΜΕ.

ΘΕΜΑ 9ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ «Υπηρεσία Συντήρησης Μηχανημάτων – Εργαλείων Πρασίνου».

ΘΕΜΑ 10ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ηχοφωτιστική κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 11ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «για την ηχοφωτιστκή κάλυψη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Διονύσου» (αρ.πρωτ. 51943/20-12-19).

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 12ο: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Α.Η.Η.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ.

Η ειδική συνεδρίαση, αμέσως μετά, στις 5μ.μ. περιλαμβάνει τα παρακάτω:

ΘΕΜΑ 1ο: Προϋπολογισμός Δήμου ο.ε. 2020.

ΘΕΜΑ 2ο: Κατάρτιση και ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Διονύσου οικ. έτους 2020.