logo


Στις 7 και εν συνεχεία στις 8.30 το βράδυ θα συνεδριάσει σήμερα η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε τακτική και ειδική αντιστοίχως συνεδρίαση. Τα θέματα είναι εκ μεταφοράς, μια που την προηγούμενη εβδομάδα οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις είχαν ματαιωθεί λόγω έλλειψης απαρτίας. Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση προστίθενται επιπλέον θέματα, με πιο σημαντικά τα σχετικά με τους χειρισμούς της Σχολικής Επιτροπής αναφορικά με το χρηματικό έλλειμμα που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο ορκωτού λογιστή για την περίοδο 2013-2014 και το πρώτο τετράμηνο του 2015. Το έλλειμμα αυτό ο ορκωτός, ο ίδιος που έχει διενεργήσει αντίστοιχο έλεγχο και στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης, το ανεβάζει στο σχετικό πόρισμά του, σε 147.000 ευρώ. Με βάση το πόρισμα αυτό, η Σχολική Επιτροπή το 2018 είχε αποφασίσει, με τη διπλή ψήφο του τότε Προέδρου Α. Δελαγραμμάτικα, την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο με αμοιβή έως του ποσού των 6000 ευρώ. Με την εισήγησή της σήμερα η Πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Κώνστα θα ζητήσει παραίτηση από το δικόγραφο, που κατατέθηκε με βάση την παραπάνω απόφαση του 2018.

Η έκτακτη, τέλος, συνεδρίαση μοναδικό θέμα έχει, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, τον ορισμό δύο  μελών για την συγκρότηση της  Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας του πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Γυμνάσιο Λύκειο Αγ. Στεφάνου  με κλήρωση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη για την τακτική συνεδρίαση:

1. Παραίτηση από το δικόγραφο που κατατέθηκε δυνάμει της 75/2018 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής

2. Ενημέρωση για την καταβολή της δικηγορικής δαπάνης για την κατάθεση του δικογράφου δυνάμει της 75/2018 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής

3. Αίτημα στον Δήμο Διονύσου για έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας.

4. Οφειλή στην ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Λύκειο Δροσιάς που στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο στο χώρο του Ζάνειου Ιδρύματος και ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Ζάνειου Ορφανοτροφείου.

5. Οφειλή στην ΕΥΔΑΠ για την παροχή Ύδατος στο Λύκειο Δροσιάς που στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο στο χώρο του Ζάννειου Ιδρύματος και ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομα του Ζάννειου Ορφανοτροφείου.

6. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή των λογαριασμών ΟΤΕ των 11 σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς μας.

7. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στο Λύκειο-Γυμνάσιο Διονύσου και στο Γυμνάσιο Δροσιάς

8. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή των υπαλλήλων καθαριότητας που απασχολούνται στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας μας.

9. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για την πληρωμή των εργοδοτικών μας εισφορών.

10. Έγκριση ποσού και διάθεση πίστωσης για την επισκευή πόρτας στο κτήριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο -Λύκειο Αγ.Στεφάνου

11. Συναίνεση για φωτογράφιση των μελών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και/ή για ηχογράφηση των συνεδριάσεων.

12. Αναγκαιότητα για δημιουργία  Μητρώου συνεργατών

13. Συγκρότηση Συμβουλίων Σχολικής Κοινότητας στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου  Διονύσου .

14. Συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Κυλικείων στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου.

15. Ορισμός αναπληρωτών των διευθυντών των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου  και εξουσιοδότηση σε αυτούς  για κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της αντίστοιχης σχολικής μονάδας

16. Εξουσιοδότηση στους διευθυντές των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου και στους αναπληρωτές αυτών για υπογραφή σύμβασης χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τράπεζας winbankμε την τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., παροχή εξουσιοδοτήσεων για την διενέργεια συναλλαγών, καθώς και την έκδοση χρεωστικής κάρτας.

17. Ορισμός μηνιαίου ανώτατου χρηματικού ποσού που μπορεί να διατηρεί ο Δ/ντής του Σχολείου και ο Αναπληρωτής του ανά χείρας.

18. Αναγκαιότητα για ανάθεση της τήρησης των λογιστικών βιβλίων της σχολικής επιτροπής σε εξωτερικό συνεργάτη/λογιστή ή λογιστικό γραφείο.

19. Προκήρυξη Δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Γυμνάσιο Λύκειο Αγ.Στεφάνου  και ορισμός μέλους της σχολικής επιτροπής για την συγκρότηση της  Τριμελούς Επιτροπής Διενέργειας του ως άνω διαγωνισμού.