logo


Νέα αναβολή για τις 3 Απριλίου του 2020 πήρε σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η δίκη κατά της Λ. Μήλα, πρώην Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου το διάστημα 2013-2014. Σύμφωνα με την κατάθεση συγγενικού της προσώπου, που προσκόμισε και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, η κ. Μήλα διακομίσθηκε χθες εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο με αιφνίδιο πρόβλημα υγείας, εξαιτίας του οποίου δεν μπόρεσε σήμερα να παραστεί στο Δικαστήριο. Έτσι ο δικηγόρος της Ν. Σκλαβουνάκος ζήτησε και πήρε αναβολή για του χρόνου τον Απρίλιο.

Με την εξέλιξη αυτή φάνηκε να διαφωνεί ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, που είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, και ο οποίος αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα για την πιθανότητα τυχόν παραγραφής των αδικημάτων, μετά προφανώς από τις αλλεπάλληλες αναβολές. Η παρέμβασή του αυτή προκάλεσε την έκρηξη της Προέδρου του Δικαστηρίου, που σε υψηλούς τόνους τον ανακάλεσε στην τάξη.

Υπενθυμίζεται πως η πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής εγκαλείται από την απελθούσα Διοίκηση για κατ’ εξακολούθηση πρόθεση παράνομης ιδιοποίησης χρηματικών ποσών. Η κατηγορία, και εν συνεχεία η ποινική δίωξη, στηρίχθηκε σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Επιτροπής, που ανατέθηκε σε ορκωτό μετά και από τη διαπίστωση για οικονομικά ελλείμματα. Το πόρισμα του ορκωτού ανέβαζε τα ελλείμματα στις 74.000 ευρώ. Παράλληλο πόρισμα, όμως, που εκπονήθηκε από  ανεξάρτητο πραγματογνώμονα με εισαγγελική παραγγελία, κατεβάζει τα ελλείμματα στις 24.000 ευρώ. Στη δίκη έχουν κληθεί και θα καταθέσουν, εκτός από τους μάρτυρες της κάθε πλευράς, και ο ορκωτός λογιστής που διορίστηκε από το Δήμο Διονύσου και εκπόνησε το πρώτο πόρισμα αλλά και ο εισαγγελικός εμπειρογνώμονας.