logo


Υπόμνημα 8 σημείων- προβλημάτων, των οποίων ζητεί την επίλυση, κατέθεσε στο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη ο Σύλλογος Γονέων του Λυκείου Διονύσου. Το υπόμνημα, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γ. Γάκη και τη Γραμματέα Λ. Μαγκλάρα και κοινοποιείται στους Ν. Καρυστινό Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Τ. Κώνστα Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ι. Μαγκανιώτη Διευθυντή του Λυκείου, καταγράφει προβλήματα τόσο δομικά, όπως η ανέγερση του νέου Λυκείου στην περιοχή που εκκρεμεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια, ασφάλειας στην πρόσβαση των παιδιών και των συνοδών τους από και προς το σχολείο, εξοπλισμού του Λυκείου κ.λπ. Το ίδιο υπόμνημα προσκόμισε εκτός Ημερησίας Διατάξεως στη χθεσινή (10/12) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου ο Θ. Κατσανεβάκης από την Ανεξάρτητη Δ.Κ. Διονύσου, χωρίς όμως να γίνει περαιτέρω συζήτηση γύρω από τα αιτήματα του Συλλόγου: 

Προς Δήμαρχο Διονύσου

Κύριο Γιάννη Καλαφατέλη

Κοινοποίηση:

1. Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής

Κύριο Νίκο Καρυστινό

2. Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Κυρία Αναστασία Κώνστα

3. Λυκειάρχη Λυκείου Διονύσου

Κύριο Ιωάννη Μαγκανιώτη

4. Γονείς & Κηδεμόνες Λυκείου Διονύσου

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Κύριε Δήμαρχε,

Με την ευκαιρία της συνάντησής σας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Διονύσου, καταθέτουμε υπόμνημα με τα θέματα που μας απασχολούν και ζητάμε την επίλυσή τους.

Επίσπευση νέου Λυκείου

Για περισσότερα από 10 χρόνια ακούμε για την κατασκευή του Νέου Λυκείου. Το μόνο έχει γίνει όμως είναι η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου που είναι μέρος του Νέου Λυκείου και αποτελεί το σχολικό γυμναστήριο όταν ολοκληρωθεί και το σχολείο. Τα τελευταία 5 χρόνια και ενώ είχαν παρουσιαστεί τα σχέδια από 2014, το έργο δεν προχώρησε με τον ρυθμό που θα έπρεπε ώστε να έχει ολοκληρωθεί. Σήμερα γνωρίζουμε ότι έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια, θα πρέπει όμως να γίνουν παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή ώστε να ξεκινήσει το έργο. Αν θέλουμε να λειτουργήσει από τη σχολική χρονιά 2021-2022 θα πρέπει τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα δεδομένου ότι χρειάζονται τουλάχιστον 18 μήνες για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Δρόμος διαφυγής

Η πρόσβαση στο Λύκειο, αλλά και στο Γυμνάσιο γίνεται από την πλευρά της οδού Αττάλου. Ο δρόμος είναι μικρός και το κυκλοφοριακό πρόβλημα τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης τεράστιο. Δυστυχώς το σχολείο δεν διαθέτει δρόμο διαφυγής όπως προβλέπει ο Κανονισμός Πολιτικής Προστασίας για όλους συνεπώς και για τους μαθητές των σχολείων. Το δρομάκι στο δάσος είναι με χώμα, έχει μεγάλα νεροφαγώματα που

δυσκολεύουν, αλλά και απαγορεύσουν την πρόσβαση σε πολλά ΙΧ και η όποια επίστρωση γίνεται με χώμα φεύγει πολύ γρήγορα. Πρέπει να δημιουργηθεί πρόσβαση σε όλους τους γονείς, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά τους σε όποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης θα πρέπει του μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο κάθε πρωί στις 7.30 να περνά υδροφόρα για να καταβρέχει το δρόμο και να μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο χωρίς να αναπνέουν σύννεφα σκόνης.

Προειδοποιητικός σηματοδότης

Παλλόμενος προειδοποιητικός σηματοδότης (πορτοκαλί) με φωτοβολταϊκή τροφοδοσία όπως υπάρχει στη Ροδόπολη αμέσως μετά το φανάρι επί των Λεωφόρων Διονύσου & Κυδωνιών στο ανοδικό ρεύμα (προς Πεντέλη). Εκεί στο safe house υπάρχει μία δεξιά στροφή χωρίς ορατότητα και ταυτόχρονα είναι το σημείο όπου τα παιδιά κατεβαίνουν από το Λύκειο και το Γυμνάσιο. Επίσης θα πρέπει να γίνει διαγράμμιση και σήμανση με πινακίδες (σχολείο, όριο ταχύτητας) στα φανάρια επί των Λεωφόρων Διονύσου και Κυδωνιών.

Τροποποίηση δρομολογίων Δημοτικής Συγκοινωνίας

Το Λύκειο Διονύσου βρίσκεται σε ένα σημείο όπου η πρόσβαση των παιδιών με Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας είναι δύσκολη έως αδύνατη. Ζητάμε τροποποίηση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας ώστε το πρωί το λεωφορείο να φτάνει στη στάση επί της οδού Αττάλου & Βεργίνας στις 8.05πμ για την προσέλευση και για την αποχώρηση να προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο το δρομολόγιο ώστε να εξυπηρετεί τα παιδιά στις 13.10 και στις 14.10.

Καθαριότητα

Το σχολείο δεν διαθέτει καθαρίστρια κατά τη διάρκεια λειτουργίας του. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να βρει τρόπο ώστε να πληρεί το σχολείο τους όρους υγιεινής στις τουαλέτες και τους κοινόχρηστους χώρους. Θυμίζουμε ότι το σχολείο σχεδιάστηκε να λειτουργεί για 200 παιδιά και έχει περισσότερα από 400!!! Η παρουσία καθαρίστριας τις πρωινές ώρες είναι επιβεβλημένη. Η λύση να πληρώνουν οι γονείς δεν είναι αποδεκτή.

Κάγκελα στο 1ο όροφο

Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να τοποθετηθούν κάγκελα σε όλα τα παράθυρα του 1ου ορόφου. Τα κάγκελα δεν πρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το παράθυρο, αλλά πρέπει να αφήνουν ένα μικρό κενό επάνω (δλδ κάλυψη ¾) ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστική).

Κυλικείο

Απαραίτητος ο έλεγχος στο κυλικείο για τα προϊόντα που πουλάει, για την ποιότητα, την υγιεινή, την εφαρμογή της νομοθεσίας, τις τιμές. Πρέπει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί να νιώθουν ασφαλείς.

Υποδομές-Εξοπλισμός Λυκείου

• Μετά τον σεισμό του καλοκαιριού (Ιούλιος) θα πρέπει να έχει γίνει έλεγχος στο κτίριο, αλλά και στις μπασκέτες (μην πέσει καμία) στους στηλοβάτες του βόλεϊ στο τέρμα του ποδοσφαίρου, στους περιμετρικούς προβολείς στην οροφή και να δοθεί πιστοποιητικό στο Λυκειάρχη. Ακόμα θα πρέπει να καλυφθούν με ειδικά προστατευτικά οι μπασκέτες και οι στηλοβάτες του βόλεϊ και να γίνει επίστρωση και διαγράμμιση με ειδικό υλικό τόσο στο γήπεδο μπάσκετ όσο και στο γήπεδο βόλεϊ και όχι να βαφτεί το γήπεδο μπάσκετ όπως έγινε πέρσι.

• Το σχολείο έχει να βαφτεί χρόνια εξωτερικά και εσωτερικά (διάδρομοι). Πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός για να γίνει σε διάστημα που το σχολείο θα είναι κλειστό (Χριστούγεννα).

• Εξοπλισμός των εργαστηρίων με αναλώσιμα, αλλά και εξοπλισμό σύγχρονο ώστε να έχουν τα παιδιά στη διάθεσή τους εποπτικά μέσα. Το εργαστήριο Φυσικής, Χημείας θα πρέπει να έχει τα υλικά, τα όργανα, αλλά και τα μέσα ασφαλείας των μαθητών ώστε να κάνουν περάματα και το εργαστήριο Πληροφορικής υπολογιστές σύγχρονους με τα αντίστοιχα προγράμματα.

• Το σχολείο δεν διαθέτει κανένα στέγαστρο. Ούτε στις δύο εξωτερικές εισόδους που έχει, αλλά ούτε και στις εισόδους των παιδιών πριν μπούνε μέσα στο κτίριο. Συνολικά θα πρέπει να τοποθετηθούν στέγαστρα και στα 5 σημεία.

• Ενώ υπάρχει φωτισμός περιμετρικά του σχολείου, δεν υπάρχει φωτισμός προς την πλευρά του δάσους. Χρειάζεται να τοποθετηθούν δύο μεγάλοι προβολείς με κατεύθυνση το δάσος ώστε να υπάρχει φωτισμός, περισσότερη ασφάλεια και έλεγχος στον συγκεκριμένο χώρο. Ακόμα θα πρέπει να γίνει ένας πολύ καλός καθαρισμός στο έδαφος και σε όλους τους θάμνους, καθαρισμός που θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο.

• Αλεξικέραυνο. Είναι ένα διαχρονικό αίτημα για το σχολείο που βρίσκεται μέσα στο δάσος, περιοχή όπου τους χειμερινούς μήνες έχει πολλές βροχοπτώσεις κεραυνούς και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Διονύσου

Γιώργος Γάκης  Πρόεδρος

Λένα Μαγκλάρα Γραμματέας