logo


Πριν από ένα περίπου μήνα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου συζητήθηκε η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού στον Άγ. Στέφανο, που θα είχε και παγοδρόμιο, διάρκειας 15 ημερών και προϋπολογισμού δαπάνης μέχρι 60.000 ευρώ. Τότε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης, απαντώντας σε ερώτηση της Οδού Διονύσου στο περιθώριο της συνεδρίασης, επέμεινε στην πιθανότητα να δοθούν μεγάλες εκπτώσεις από τους ενδιαφερόμενους αναδόχους, και έτσι να μπορέσει ο Δήμος να διοργανώσει και άλλες χριστουγεννιάτικεςεκδηλώσεις.

Στο διάστημα που μεσολάβησε προκηρύχθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός, ανταποκρίθηκαν τέσσερις ενδιαφερόμενες εταιρείες, οι 3 αποκλείστηκαν είτε γιατί δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές είτε γιατί είχαν προσκομίσει ελλιπή δικαιολογητικά, και έμεινε η τέταρτη, που σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στην Οικονομική Επιτροπή ανακηρύχθηκε κατά πλειοψηφία προσωρινός μειοδότης.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί έκπληξη. Έκπληξη, όμως, και μάλιστα δυσάρεστη, αποτελεί το ποσοστό που αυτός ο μοναδικός, τελικά, ενδιαφερόμενος που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, έδωσε ως έκπτωση. Αυτό το ποσοστό στο οποίο πόνταρε η Δημοτική Αρχή για να εξοικονομήσει χρήματα ώστε να διοργανώσει κι άλλες εκδηλώσεις. Και το οποίο σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος είναι δυο (2) ευρώ, κι ούτε κι αυτά ολόκληρα! Θυμηδία προκαλεί επιπλέον η κατακλείδα της εισήγησης που αναφέρει πως η προσφορά της επιλεγείσας εταιρείας ήταν η χαμηλότερη!!!!

Μετά και από τα παραπάνω, η δαπάνη μέχρι στιγμής των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Διονύσου αγγίζει το ποσόν των 69.500 ευρώ. Και για να μην ξεχάσουμε την “έκπτωση”, στο ποσόν των 69.498 ευρώ.

Στον παραπάνω λογαριασμό θα πρέπει να προστεθούν και οι πλαστικές καρέκλες, απαραίτητο συμπλήρωμα κάθε εκδήλωσης- μέχρι τουλάχιστον να αγοραστούν κάμποσες εκατοντάδες, όπως ζητούσε ο νυν Δήμαρχος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μόλις πριν από λίγους μήνες. Για τις καρέκλες λοιπόν, η προμήθεια με απευθείας ανάθεση, που αναρτήθηκε προ ημερών στη Διαύγεια, ανέρχεται στη (σ.σ. σταθερή για κάθε φορά που ο Δήμος Διονύσου χρειάζεται πλαστικά καθίσματα εδώ και δυο χρόνια) δαπάνη των 4.924 ευρώ.

Η πρόχειρη έρευνα της Οδού Διονύσου έδειξε πως πέρυσι, για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις, με απευθείας αναθέσεις ας σημειωθεί, η δαπάνη ανερχόταν στις 58.000 ευρώ, και ακόμη λιγότερα είχαν διατεθεί, με τον ίδιο τρόπο, το 2017. Σταθερή επιπλέον απαραμένει η απουσία συμμετοχής των επαγγελματιών της πόλης, που σημειωτέον είναι πλέον οργανωμένοι σε Εμπορικό Σύλλογο. Ο τελευταίος είχε εκφράσει τον προβληματισμό του «για τον προγραμματισμό και την πορεία του εορταστικού στολισμού στην πόλη μας αλλά και για την ποιότητα των φετινών εκδηλώσεων που οργανώνονται από την Δημοτική Αρχή», με σχετική ανακοίνωση πριν από ένα μήνα, χωρίς κατά τα φαινόμενα να εισακουστεί.