logo


Η αυριανή Τρίτη 10 Δεκεμβρίου αποδεικνύεται πολυάσχολη ημέρα για τα συλλογικά όργανα της πόλης, μια που εκτός από την Οικονομική Επιτροπή, την ΕΣΤΙΑ με δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 12.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει και το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, με τρία θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Το πρώτο αφορά στην οργάνωση της Κοινότητας ενόψει των χιονοπτώσεων του χειμώνα και στο σχέδιο αντιμετώπισής τους, όπως εκπονήθηκε μετά από συνάντηση του Προέδρου, των τοπικών συμβούλων, των αρμοδίων υπαλλήλων, καθώς και τοπικών φορέων με εμπειρία στην αντιμετώπιση αυτών των καιρικών φαινομένων. Είναι χαρακτηριστικό πως στην εισήγηση, που υπογράφει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Τ. Μπάσης, κρίνεται απαραίτητο να μεταφερθεί ο προγραμματισμός και η ευθύνη του αποτελέσματος από τη Διοίκηση στην Κοινότητα, καθώς και η δημιουργία, για κάθε Κοινότητα, βάσης δεδομένων για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη άμεσης μεταφοράς και απεγκλωβισμού λόγω ασθένειας ή άλλων έκτακτων καταστάσεων.

Το δεύτερο θέμα αφορά στην επείγουσα ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στο κτήριο της Κοινότητας, στους χώρους του οποίου- κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα, Βιβλιοθήκη, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ και Πολιτιστικό Κέντρο- παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα διάβρωσης, φθοράς μούχλας, εισροής υδάτων και μόνωσης, με τεράστιες επιπτώσεις τόσο για τους ανθρώπους που εργάζονται καθημερινά εκεί όσο και για τους επισκέπτες.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Σχέδιο αντιμετώπισης χιονοπτώσεων στην Κοινότητα Διονύσου.

Θέμα 2ο: Επείγουσα ανάγκη παρεμβάσεων στο κτήριο της Κοινότητας Διονύσου.

Θέμα 3ο: Εξέταση αιτημάτων παράτασης ταφής.