logo


Την απόσυρση υποστήριξης για την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου, που είχε συντάξει για λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου η εταιρεία DFK και η Μ. Παναγιωτοπούλου για τα έτη 2013-2014, και που διαπίστωνε ελλείμματα 74.000 ευρώ περίπου, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή της (Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση η Επιτροπή, μετά από εισήγηση της Προέδρου Α. Τόκα. Το θέμα ήρθε εκτός Ημερησίας Διατάξεως ως κατεπείγον, μια που την άλλη εβδομάδα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται η δίκη σε βάρος της πρώην Προέδρου της Επιτροπής εκείνη την περίοδο Λ. Μήλα, την οποία η απελθούσα Διοίκηση εγκαλούσε για κατ’ εξακολούθηση πρόθεση παράνομης ιδιοποίησης χρηματικών ποσών.

Στην ίδια εισήγηση η κ. Τόκα πρότεινε, κι έγινε επίσης ομόφωνα δεκτό, να υιοθετηθεί αντιθέτως από τη Σχολική Επιτροπή η έκθεση λογιστικής πραγματογνωμοσύνης και τα συμπεράσματά της για την ίδια περίοδο, που κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας συνέταξε ο Π. Ντερτινής και έχει ήδη γίνει δεκτή από τον Εισαγγελέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δική του έκθεση ο κ. Ντερτινής μιλάει για διπλοεγγραφές σε ποσά οφειλόμενα στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, συνολικού ύψους 15.000 ευρώ περίπου, για την περίοδο 1/1/2014- 21/11/2014, ενώ υπογραμμίζει πως η έρευνά του δεν μπορεί να βεβαιώσει υπεξαίρεση: “Η παρούσα έκθεση δέχεται την ύπαρξη λαθών και εσφαλμένων καταχωρίσεων για τα έτη 2011-12-13-14, αδυνατεί όμως να υπολογίσει το υποτιθέμενο πραγματικό έλλειμμα ταμείου και μάλιστα να του αποδώσει το χαρακτηρισμό του υπεξαιρεθέντος”, αναφέρεται επί λέξει. Η Πρόεδρος, μάλιστα, στην εισήγησή της, τόνισε πως το πόρισμα του εισαγγελικού πραγματογνώμονα συμφωνεί με το κατηγορητήριο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τόσο η εκπρόσωπος της εταιρείας DFK Μ. Παναγιωτοπούλου όσο και ο εισαγγελικός πραγματογνώμονας έχουν κληθεί να καταθέσουν και αυτοί ως μάρτυρες την προσεχή εβδομάδα, σε μια δίκη η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και της οποίας η εξέλιξη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε, τέλος, να ενημερώσει σχετικά με τη “νέα γραμμή πλεύσης”, τη δικηγόρο Κ. Παπαγρηγορίου που είχε διοριστεί τον περασμένο Φεβρουάριο, επί των ημερών της απελθούσας Δημοτική Αρχής, για να χειριστεί την υπόθεση εκ μέρους της Επιτροπής στο Δικαστήριο.

Στη σημερινή συνεδρίαση, την οποία παρακολούθησε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Στ. Μιχιώτης, παρευρέθηκαν η Μ. Μακρή και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπ. Αρνής, Στ. Κριεμάδης και Μ. Τσιλιγκίρης εκ μέρους της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, ο συνάδελφός τους Χ. Πέππας από την παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας», η Λ. Μαγκλάρα εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Χ. Τσολάκου εκπροσωπώντας την Ένωση Γονέων και η Ε. Μουλού Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία της τέως Προέδρου Λ. Κανακάρη, με το δεδομένο μάλιστα πως στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνονταν εκκρεμότητες της θητείας της.