logo


Δυο προφορικά ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ένα γραπτό, με Αριθμό Πρωτοκόλλου, έχει απευθύνει η δημοτική παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, σχετικά με οφειλή στο Δήμο ύψους 15.000 ευρώ περίπου, που έχει καταλογισθεί με δικαστική απόφαση του 2013 στον Χ. Παπαβασιλείου, Αντιδήμαρχο σήμερα Πολεοδομίας και Τοπικών Παρεμβάσεων.

Η απόφαση αφορά σε οικόπεδο στη θέση Ζώργιαννη του Αγ. Στεφάνου, του οποίου στην προκαλλικρατική εποχή ο Δήμος Αγ. Στεφάνου διεκδικούσε την κυριότητα, έναντι 5 ιδιοκτητών, ανάμεσά τους και ο κ. Παπαβασιλείου. Στις δίκες που ακολούθησαν τα επόμενα 18 χρόνια, το Δικαστήριο δέχθηκε τους 4 από τους εμπλεκόμενους ως νόμιμους ιδιοκτήτες και τους δικαίωσε έναντι του Δήμου, στον οποίο επέβαλε δικαστική δαπάνη 17.000 ευρώ περίπου. Ο κ. Παπαβασιλείου, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο Δικαστήριο είτε αυτοπροσώπως είτε δια πληρεξουσίου δικηγόρου, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να επιβάλει σε εκείνον δικαστική δαπάνη έναντι του Δήμου ύψους 15.227 ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε προς συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια που οι τέσσερις από τους ιδιοκτήτες υπέβαλαν αίτημα/πρόταση δικαστικού συμβιβασμού, ώστε να λήξει αυτή η πολύχρονη αντιδικία. Τότε, και με συνημμένη τη δικαστική απόφαση (σ.σ. που σημειωτέον κοινοποιήθηκε στο Δήμο Διονύσου το Φεβρουάριο του 2018!) εμφανίστηκε το όνομα του Αντιδημάρχου, που οδήγησε και στο σχετικό ερώτημα του Εύπολις.

Και τις δυο φορές που ερωτήθηκε δημοσίως, απάντηση εκ μέρους του κ. Παπαβασιλείου δεν υπήρξε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αξίζει όμως να λεχθούν τα εξής:

Όταν το 2012 το θέμα είχε και πάλι συζητηθεί από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, ο νυν Αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος τότε της Διοίκησης Καλαφατέλη, επικαλούμενος και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, είχε δημοσίως παραιτηθεί υπέρ του Δήμου από κάθε δικαίωμα στο επίμαχο οικόπεδο, παρόλο που, όπως τονίζει στην Οδό Διονύσου, διαθέτει ισχυρότατους τίτλους ιδιοκτησίας. Την παραίτησή του αυτή εντούτοις δεν είχε γνωστοποιήσει στο αρμόδιο Δικαστήριο, που τον δίκασε ερήμην και του επιδίκασε τη δικαστική δαπάνη. Όπως υπογραμμίζει, αιφνιδιάστηκε από την απόφαση την οποία έμαθε όταν το θέμα ανακινήθηκε προσφάτως από την παράταξη της μειοψηφίας, “στην οποία και θα απαντήσω μόλις συμπληρώσω το σχετικό φάκελο. Μετά από τόσα χρόνια, και μετά από τη δημόσια παραίτησή μου, το τελευταίο που περίμενα ήταν να βρεθώ υπόλογος για οφειλή έναντι του Δήμου”. Δηλώνει, τέλος, πως επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, εφόσον συνεχιστούν οι κακόβουλες φήμες γύρω από το όνομά του.