logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβούλου Άνοιξης Γιώργου Κομνηνάκη, την οποία ενέκρινε ομόφωνα το Τοπικό Συμβούλιο και στήριξε ο Δήμος Διονύσου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/12 εθελοντική δράση καθαρισμού στην Άνοιξη, επί της οδού Αγίου Αθανασίου, και από τις δύο πλευρές, από το ύψος της BIC έως την Εθνική Οδό.

Οι εθελοντές γέμισαν δεκάδες σακούλες με απορρίμματα, πλαστικά μπουκάλια και άλλα ακατάλληλα υλικά, που είχαν συσσωρευτεί κατά μήκος του δρόμου αλλά και του παρακείμενου ρέματος, αποτελώντας εστίες ρύπανσης. Η απομάκρυνση των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν πραγματοποιήθηκε με απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Διονύσου.

Στη δράση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, η αντιδήμαρχος καθημερινότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης Γιούλα Λακαφώση, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνσηης ΕΝΑ + Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, κοινοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Άνοιξης και τους πολίτες για την πρωτοβουλία τους. Ανάλογες προσπάθειες είναι σίγουρα θετικές και αξιέπαινες και συμβάλλουν στην κοινή προσπάθειά μας για ένα καθαρό Δήμο. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι η καθαριότητα και το περιβάλλον βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της διοίκησής μας. Ήδη έχουμε πετύχει αρκετά, σε σχέση με την υποδομή που παραλάβαμε, μπορούμε όμως ακόμη περισσότερα. Δουλεύουμε μεθοδικά, με υπομονή και επιμονή. Όπως έχω ήδη δηλώσει, η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανακύκλωσης. Μέσα στο 2020 θα φανούν πιο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας στον τομέα της καθαριότητας. Το όραμά μας είναι ο Δήμος Διονύσου, με τη βοήθεια όλων μας, εργαζομένων και πολιτών, να γίνει ένας από τους πιο καθαρούς Δήμους της Αττικής και, γιατί όχι, της Ελλάδας. Η προσπάθεια συνεχίζεται».