logo


Το ποσόν των 30.000 ευρώ αναμένεται να εξοικονομήσει η ΕΣΤΙΑ, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησής της, του προσωπικού και της Τεχνικής Υπηρεσίας, ανακοίνωσε στην πρόσφατη (27/11) συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ο Πρόεδρος Ν. Κοκκαλάς. Πιο συγκεκριμένα, η εξοικονόμηση αφορά στη μελέτη και την εγκατάσταση συστήματος πυροπροστασίας για το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που πρέπει να διαθέτει ο Παιδικός Σταθμός Κουκουτσέα, στο Διόνυσο, ώστε να ολοκληρωθεί η αδειοδότησή του. Για τα παραπάνω το ποσόν, βάσει παλαιότερου νόμου, είχε υπολογισθεί στις 30.000 ευρώ. Εντωμεταξύ, εκμεταλλευόμενη νεότερο νόμο η ΕΣΤΙΑ κατόρθωσε να επικαιροποιήσει την άδεια του κτηρίου, όσον αφορά στα τετραγωνικά και την παθητική πυρασφάλειά του, με αποτέλεσμα το ποσόν αυτό να μειωθεί κατά πολλές χιλιάδες ευρώ, χωρίς να γίνεται καμιά έκπτωση στην ασφάλεια του κτηρίου και των παιδιών, όπως διαβεβαίωσε το Σώμα ο Πρόεδρος. Επιφυλάξεις εντούτοις εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χ. Παπαναστασάτος, που ψήφισε λευκό, διατηρώντας αμφιβολίες, όπως υπογράμμισε, για το θέμα της αασφάλειας του Παιδικού Σταθμού.

Σχετική είναι και η ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου:

Εξοικονόμηση δαπανών και άμεση αξιοποίηση σε ανάγκες του Νομικού Προσώπου

Η ΕΣΤΙΑ, ως Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φροντίδας και Αγωγής του Δήμου Διονύσου, συνεχίζει ουσιαστικά και εποικοδομητικά το έργο των προκατόχων της, έχοντας ως κοινό στόχο όλων μας να ανεβάσει τον πήχη ακόμη υψηλότερα.

Θέτει διαδικασίες, οι οποίες προασπίζουν την διαφάνεια, την αξιοκρατία και την εξοικονόμηση πόρων.

Στα έως τωρα Διοικητικά Συμβούλια, προσπαθήσαμε και πετύχαμε σχεδόν ομοφωνία στις αποφάσεις μας (εξαιρουμένης μίας παράταξης που ουδέποτε δήλωσε ως σήμερα την παρουσία της), που είχαν ως αποτέλεσμα στην τελευταία μας συνεδρίαση, να εξοικονομήσουμε από προγραμματισμένη δαπάνη ποσό άνω των 30.000€, το οποίο και θα αξιοποιήσουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών μας.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση της αγαστής συνεργασία μας και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών όλων και κυρίως των παιδιών μας.