logo


Ικανοποιημένος, τουλάχιστον κατ’ αρχήν, πρέπει να είναι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Διονύσου Γ. Βασιλείου, μια που εισακούστηκε το χρόνιο αίτημά του για ενίσχυση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία από συστάσεως του καλλικρατικού Δήμου στελεχώνεται μόνο από τον ίδιο. Στον προγραμματισμό για την πρόσληψη τακτικού μόνιμου προσωπικού, 44 εργαζομένων, για το επόμενο έτος, περιλαμβάνονται και δυο δικηγόροι, γεγονός που θα αποφορτίσει τον όγκο δουλειάς της Νομικής Υπηρεσίας.

Αρκεί βέβαια το Υπουργείο Εσωτερικών, που καλεί τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα να στείλουν τον προγραμματισμό τους, να ανταποκριθεί έστω και μερικώς στα σχετικά αιτήματα.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία- μετά από παρατηρήσεις της μείζονος μειοψηφίας, αναφορικά με την ανάγκη πρόσληψης όσο το δυνατόν περισσότερου διοικητικού προσωπικού- ενέκρινε τον προγραμματισμό για την πρόσληψη 42 εργαζομένων, διαφόρων ειδικοτήτων, επί συνόλου 70 περίπου κενών θέσεων που υπάρχουν στον Οργανσιμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

“Και δέκα πάντως να μας στείλουν, ευχαριστημένοι θα είμαστε”, συνομολογήθηκε από όλα τα μέλη της Επιτροπής, μια που είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης όλων των Υπηρεσιών του Δήμου.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό, οι θέσεις που θεωρείται αδήριτη ανάγκη να καλυφθούν είναι οι εξής:

1 αρχιτέκτονα, 1 μηχανολόγου μηχανικού, 1 ηλεκτρολόγου μηχανικού, 2 δενδροκηπουρών, 6 εργατών κήπου, 1 ηλεκτρολόγου, 3 δημοτικών αστυνόμων, 12 διοικητικών υπαλλήλων, 1 λογιστή, 5 οδηγών αυτοκινήτων, 1 ελαιοχρωματιστή, 2 υδραυλικών, 3 εργατών καθαριότητας, 1 καθαρίστριας εσωτερικών χώρων, 2 δικηγόρων με πάγια αντιμισθία και 2 χειριστών Η/Υ.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΣΤΙΑ με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει προγραμματίσει την πρόσληψη 8 ατόμων, ενώ άλλους 15 εργαζόμενους, διαφόρων ειδικοτήτων, έχει ανάγκη ο δημοτικός Οίκος Ευγηρίας Κυριακίδη στη Δροσιά. Μάλιστα, το Διοικητικό του Συμβούλιο, πήρε τη σχετική απόφαση, αν και τελούσε υπό παραίτηση, κάτι που δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός.

Το συνολικό ποσόν για τη μισθοδοσία των ανωτέρω ανέρχεται, σύμφωνα με την εισήγηση, στις 222.000 ευρώ περίπου, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών αιτημάτων στην ειδική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ λήγει σήμερα.