logo


Συνέχεια στο θέμα με τα Κλειστά Γυμναστήρια των σχολείων, τα οποία σε επίσημα έγγραφα του Δήμου αναφέρονται και χαρακτηρίζονται ως δημοτικά, έδωσε στη χθεσινή, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Ένωση Γονέων Διονύσου. Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή αίτημα σωματείου βόλεϋ να προπονείται λόγω εποχής σε κλειστό γήπεδο, υπήρξε μακρά συζήτηση για τη χρήση των Κλειστών Γυμναστηρίων, που είναι σχολικοί χώροι και η παραχώρησή τους περνάει από την έγκριση των Σχολικών Επιτροπών κσι της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, διαδικασία που εν προκειμένω είχε παραλειφθεί, δημιουργώντας ερωτηματικά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Σ. Μαντζαρίδης κατέθεσε το παρακάτω ερώτημα, στο οποίο η Πρόεδρος Τ. Κώνστα επιφυλάχθηκε να απαντήσει, τονίζοντας πάντως πως υπεύθυνες για τα Κλειστά είναι οι Σχολικές Επιτροπές, που έχουν και την ποινική και την αστική ευθύνη :

Προς τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου

Κύριοι, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 με έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικών Δομών κου Ν. Καρυστινού, αναφερόμενος στα κλειστά σχολικά γυμναστήρια Άνοιξης, Αγίου Στεφάνου και Διονύσου τα χαρακτηρίζει ως κλειστά παραλείποντας τη λέξη σχολικά. Το ίδιο ισχύει και για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου της Ροδόπολης.

Σας καλούμε να μας ενημερώσετε γιατί η χρήση των συγκεκριμένων Σχολικών Γυμναστηρίων δεν συζητήθηκε στις Σχολικές Επιτροπές και γιατί δεν χαρακτηρίζονται σχολικοί χώροι.

Για παραμάγαζα έκανε εν συνεχεία λόγο ο Γ. Φωτάκης Αντιδήμαρχος και μέλος της Επιτροπής, παραδεχόμενος και ο ίδιος όπως και ο συνάδελφός του Π. Λουκάτος από την παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας», πως αν και τυπικά τα Κλειστά ανήκουν στα σχολεία, εντούτοις ο Δήμος τα διαχειρίζεται ως δημοτικά. Όλοι πάντως συμφώνησαν πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν με την εκπόνηση σαφούς πλαισίου χρήσης και λειτουργίας των Γυμναστηρίων