logo


Την πρόταση της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου για την κυκλοφοριακή ρύθμιση γύρω από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Άνοιξης παρουσίασε στο Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, κατά τη χθεσινή, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, συνεδρίασή του ο επικεφαλής Κ. Κουριδάκης. Ο ίδιος, πατέρας τεσσάρων παιδιών που έχουν περάσει- ή ακόμη φοιτούν- από το Σταθμό, έχει βιώσει επί σειρά ετών τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται σ’ εκείνο το σημείο, “πλάι στο ρέμα, μέσα σε κατάφυτη έκταση, με δρόμους στενούς, με καθημερινούς προπηλακισμούς μεταξύ των οδηγών και με αλλεπάλληλα ατυχήματα, και χωρίς δρόμους διαφυγής σε περίπτωση, για παράδειγμα, μιας πυρκαγιάς”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση για την κυκλοφοριακή ρύθμιση, υπογράμμισε ο κ. Κουριδάκης, αποτελεί ευκαιρία για το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει θέση και να αναλάβει δράση για ένα καθαρά τοπικό πρόβλημα, προτείνοντας εύκολες και εφαρμόσιμες λύσεις. Αποτελεί επιπλέον μια πρώτη προσέγγιση του θέματος, που απασχολεί την τοπική κοινωνία επί σειρά ετών, και θα μπορούσε να λειτουργήσει προσωρινά, μέχρι να τακτοποιηθεί κυκλοφοριακά ολόκληρη η περιοχή των Αγίων Αγγέλων με συνολική μελέτη, πρόταση που αντέταξε ο επίσης παρευρισκόμενος Δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Μ. Τσιλιγκίρης.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης αλλά και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης που έδωσαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αναφορικά με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής:

Σε πλέγμα δρόμων, των οποίων η διάνοιξη θα περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020, αναφέρθηκε ο κ. Φωτάκης, προσθέτοντας και το γενναίο ποσόν που προβλέπεται για μελέτες, νέες ή τροποποιήσεις ήδη υφιστάμενων, με στόχο την τακτοποίηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Στην εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που αποτελεί κεντρικό στόχο της Δημοτικής Αρχής και που περιλαμβάνει κυκλοφοριακές μελέτες, επέμεινε ιδιαιτέρως ο Δήμαρχος. Ο ίδιος προσέθεσε πως στο πλαίσιο της Τράπεζας Γης εξετάζεται η περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία με ιδιοκτήτη δίπλα στον Παιδικό Σταθμό, ώστε να διανοιχθεί πεζόδρομος στο οικόπεδό του, με αντάλλαγμα την παραχώρηση τμήματος παρακείμενου δημοτικού χώρου.

Το Τοπικό Συμβούλιο, για την ιστορία, ενέκρινε την προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση που πρότεινε ο Εύπολις, η οποία θα αποσταλεί για περαιτέρω έλεγχο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση.