logo


Στις 9 το πρωί, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει με 24 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου. Ανάμεσά τους:

Ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για την επόμενη χρονιά, με βάση σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται, ουσιαστικά, για πρόσκληση στους Δήμους και στα Νομικά τους Πρόσωπα να δηλώσουν πόσο επιπλέον προσωπικό χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία τους. Αντίστοιχη απόφαση, υπενθυμίζεται, έχει ήδη πάρει το Νομικό Πρόσωπο της ΕΣΤΙΑΣ, στη συνεδρίασή του χθες Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Η υποβολή του αιτήματος, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Νοεμβρίου στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου.

Στην Οικονομική Επιτροπή, επιπροσθέτως, και λίγες ώρες αργότερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται προς έγκριση η σύναψη δανείου για το έλεγχο του συστήματος υδροδότησης του Δήμου Διονύσου. Η δανειοδότηση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του νερού στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης, τον εντοπισμό διαρροών και την ορθολογική διαχείριση της διάθεσης νερού στους καταναλωτές και βασίζεται σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα του 2018. Η απόφαση εκείνη προωθήθηκε από την απελθούσα Δημοτική Αρχή ως πρόταση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και τον Αύγουστο του 2018 εντάχθηκε για χρηματοδότηση, η εν συνεχεία όμως διαδικασία εκκρεμούσε επί μήνες με τη σχετική προθεσμία να λήγει σε ένα μήνα, στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η σημερινή Διοίκηση την προσεχή Τρίτη φέρνει στην Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση τη σύναψη δανείου, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα χορηγηθεί κατά 75%, ή 2.655.150 ευρώ, από την Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων, ενώ το υπόλοιπο 25%, ή 885.050 ευρώ, από ίδιους πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο Δήμος Διονύσου θα λειτουργεί, εν προκειμένω, ως ενδιάμεσος πληρωτής στον όποιο ανάδοχο προκύψει από το σχετικό ανοιχτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, όπως γίνεται και με το έργο της αποχέτευσης. Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου ορίζεται στα 15 χρόνια, αρχίζοντας από την επομένη της ολοκλήρωσης του έργου.

Για την ασφάλεια του δανείου, συνεχίζει στη εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών καια Διοικητικών Υπηρεσιών Γ. Τσουδερός, “ο Δήμος μας (οφειλέτης) εκχωρεί στο Ταμείο Παρ/κών και Δανείων (δανειστή), από τώρα και για όλη την διάρκεια του δανείου από όλα γενικά τα έσοδά του και κατά προτεραιότητα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τακτικά και έκτακτα, από οποιαδήποτε πηγή και αιτία παρόντα και μελλοντικά, τις προσόδους του, τα μισθώματα, τις προς αυτόν χρηματικές παροχές και επιχορηγήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ή τρίτους, παρούσες και μελλοντικές εκτός εκείνων που δεν εκχωρούνται σύμφωνα με τον Ν.2503/97 άρθρο 11 παρ.29Β5, και με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 176 του Ν.3463/2006 όπως το τελευταίο εδάφιο αυτής αντικαταστάθηκε με τη διάταξη της παρ. 3α του άρθρου 45 του Ν. 3731/2008, το ανάλογο ποσό των δανειακών υποχρεώσεών του, για την εξυπηρέτηση τυχόν βεβαιωμένων οφειλών του”. Ο όρος αυτός θεωρείται, πάντως, τυπικός, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΠΟΛ. ΟΡΓΑΝΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για το έτος 2020.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 61/10-10-2019 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Ν.Π.ΕΣΤΙΑΣ ∆ήμου ∆ιονύσου 2019».

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής του υπαλλήλου του ∆ήμου Ζαφειράκου Παναγιώτη και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

ΘΕΜΑ 4ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της υπαλλήλου του ∆ήμου Χανιώτη Παναγιώτας και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2019 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στον Τσούμπα Βασίλειο.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Τροποποίηση της υπ’ αρ. 304/23-9-2019 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την «Προμήθεια Χρόνου Χρήσης Καρτών Κινητής Τηλεφωνίας (Καρτοκινητών) για τους Αυτοματισμούς ∆εξαμενών και Αντλιοστασίων του ∆ήμου».

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Οστεοφυλακίων και Μεταλλικών Κιβωτιδίων».

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση Μελέτης και Όρων ∆ιακήρυξης για την «Προμήθεια Οικοδομικών Υλικών και Χρωμάτων».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων ∆ιακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης για την “Ηχητική και Φωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων ∆ήμου ∆ιονύσου”, με Συνοπτικό ∆ιαγωνισμό.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση της Μελέτης, Καθορισμός των Όρων ∆ιακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης για την “Υλοποίηση Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών ∆ράσεων Επιμόρφωσης στο ∆ήμο ∆ιονύσου”, με ∆ημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό ∆ιαγωνισμό.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Μελέτης, Καθορισμός των Όρων της ∆ιακήρυξης και Συγκρότηση Επιτροπής ∆ιενέργειας και Αξιολόγησης για την «Παροχή Υπηρεσιών μεταφοράς πολιτών για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις», με Ανοικτό Ηλεκτρονικό ∆ιαγωνισμό.

ΘΕΜΑ 13ο: Εξειδίκευση δαπάνης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων –ΚΑΕ 15.6471.0004+Κ.Α.00.6433.

ΘΕΜΑ 14ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “∆ΕΛΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 15ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από ανώνυμο ιδιώτη για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 16ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 17ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “Β. ΑΡΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 18ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από το SUPER MARKET ΑΛΦΑ- ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 19ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση κοινωνικών δομών του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 20ό: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την 88η ∆ΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ” για ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 21ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την εταιρεία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι∆ΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ” για ενίσχυση της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του ∆ήμου ∆ιονύσου.

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΜΕΤΑΦΟΡΑ Υ∆ΡΟΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ∆ΙΚΤΥΟ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ∆ΙΚΤΥΟΥ Υ∆ΡΕΥΣΗΣ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ»

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση 4ου Α.Π.Ε. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ»

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 24ο: Εισήγηση για την ανάγκη σύναψης δανείου, καθορισμός των όρων αυτού και εισήγηση στο ∆ημοτικό Συμβούλιο προκειμένου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την ασφαλή επίβλεψη του συστήματος υδροδότησης του ∆ήμου ∆ιονύσου» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι», Προϋπολογισμού 3.540.200,00€ συμ/νου ΦΠΑ 24%.