logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αφορμή στάθηκε η  συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου στο Δημοτικό συμβούλιο, που αφορούσε την παραχώρηση σε νεοσύστατο αθλητικό σωματείο χώρου προπόνησης στα κλειστά σχολικά γυμναστήρια του Δήμου.

Παρακάμπτοντας τόσο τα νομικά πρόσωπα των σχολικών επιτροπών, των οποίων η πλειοψηφία των μελών ανήκει στην δημοτική Αρχή, όσο και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και μετονομάζοντας «τα σχολικά γυμναστήρια»  σε «κλειστά γυμναστήρια» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Ν. Καρυστινός κάλεσε το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος μία ακόμη παραχώρηση στα ήδη ασφυκτικά γεμάτα σχολικά γυμναστήρια, στα οποία δεν υπάρχει ούτε μισή ώρα ελεύθερη για την άθληση των κατοίκων και των μαθητών που δεν ανήκουν σε κάποιο από αυτά.

Μετά από μια ώρα συνεδρίασης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τροποποίησε την εισήγησή του λίγο πριν την ψηφοφορία χωρίς να επιτραπεί  στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους Δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν επί της νέας εισήγησης.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  ως όφειλε παρενέβη επί της διαδικασίας ζητώντας να τοποθετηθεί για την ψήφο της παράταξης, κάτι που δεν επέτρεψε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπτοντάς τον με χαρακτηρισμούς και χυδαιολογίες δίνοντας παράλληλα εντολή να του κλείσουν το μικρόφωνο -γνωστή τακτική για να ανέβει τεχνητά η ένταση με σκοπό να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση η τελική εικόνα της συζήτησης-.

Τελικά την εισήγηση την ψήφισαν τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο μεταξύ άλλων την στρατηγική τους σύμπλευση.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η προσπάθεια τρομοκράτησης και ψευτοτσαμπουκά με ατάκες και χαρακτηρισμούς έπεσε σε τοίχο.

Καταλαβαίνουμε την ανάγκη που νιώθει η ΟΝΝΕΔίτισσα πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Κατσιγιάννη να επιβεβαιώσει τον ρόλο της μέσα από την φίμωση της μοναδικής φωνής που αντιπολιτεύεται τον Καλλικράτη και την ασκούμενη πολιτική από την διοίκηση του δήμου. Στις εκλογές που την ανάδειξαν πρόεδρο, δεν την ψήφισαν ούτε οι δικοί της, πήρε μόλις 19 ψήφους στους 41…

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίζει να αποκαλύπτει την πολιτική τους, θα συνεχίζει να αποκαλύπτει ότι όλοι μαζί ψηφίζουν την παράδοση των Δημόσιων Σχολικών Γυμναστηρίων στους ιδιώτες. Θα συνεχίσει να αποκαλύπτει σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και στον λαό της περιοχής πως η κατεύθυνση είναι μία:

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ.