logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ακούστηκαν και εκτοξεύτηκαν ύβρεις νιώθουμε την ανάγκη να επαναφέρουμε στην κουβέντα και στην τοπική πολιτική ατζέντα τα εξής:

Ο δήμος μας αποτελεί από το 2010 είτε μας αρέσει είτε όχι, βάσει Καλλικράτη ένα ενιαίο πλέον δήμο αποτελούμενο από επτά (7) πρώην δήμους και κοινότητες.

Η ένταξή του σε ενιαίο Καλλικρατικό δήμο θα μπορούσε να διευκολύνει (με όσο κόπο και μεράκι χρειαστεί), ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στο δήμο Διονύσου, σε πολλά επίπεδα και κυρίως στον τομέα των υποδομών.

Έκτοτε, αντί λοιπόν η κουβέντα να είναι προσανατολισμένη σε αυτό και μόνο το σκοπό από τις διοικήσεις, λιγότερο ή περισσότερο, ανακινούνται θέματα που αποπροσανατολίζουν όχι μόνο τους δημότες αλλά και πολλούς αιρετούς από το καθήκον το οποίο ανέλαβαν ζητώντας την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Αποτέλεσμα αυτών των συνθηκών, (επιλογών θα λέγαμε καλύτερα ), είναι τα βασικά θέματα του δήμου όπως:

• Αξιοποίηση σταθμού ΟΣΕ για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση και των δημοτών μας (δρομολόγια, τίμημα κ.ο.κ.)

• Διάνοιξη κεντρικών αρτηριών για αποσυμφόρηση της πόλης. Βλ. Χελμού

• Επαρκής και σύγχρονος οδοφωτισμός σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή

• Αποχέτευση σε όλους τους οικισμούς του δήμου

• Ανακύκλωση και σχέδιο αξιοποίησής της.

• Καθαριότητα παντού στο δήμο με κίνητρα και αντικίνητρα προς τους πολίτες

• Διόδια που θα τοποθετηθούν χωρίς καν σχέδιο αποσυμφόρησης (αλήθεια έχει τελειώσει το θέμα αυτό; Έχουν εξαντλήσει οι διοικήσεις τη δυνατότητα αντιστροφής των από 2007 υπογεγραμμένων; Έχουν επισημάνει το “άδικο” της επιφόρτισης του δικτύου εντός μάλιστα αστικού ιστού; Θα ξαναδούμε τους δημάρχους αλαλάζοντες στον κόμβο Τατοΐου;)

• Συγκεκριμένο σχέδιο ένταξης ομάδων δασοπυρόσβεσης στον κεντρικό πυρήνα των υπηρεσιών του δήμου και όχι μόνο εθελοντικά.

• Ανάπτυξη των ενδοδημοτικών συγκοινωνιών που έχουν κολλήσει σε καταστάσεις προ του 1960 με αποτέλεσμα να μην συνάδουν με τη σύγχρονη κατάσταση και απαιτήσεις.

• Σύνδεση με φυσικό αέριο

να μη κουβεντιάζονται στην ουσία, να μην ψάχνουμε ευρύτερες συναινέσεις. Να υπάρχουν αλληλοκατηγορίες, σκάνδαλα, μηνύσεις, ύβρεις και προπηλακισμοί. Το χειρότερο;;; Από τα ίδια και τα ίδια συνεχώς πρόσωπα. Πώς το επιτρέψαμε αυτό άραγε;

Eιλικρινά

Θα ήταν ικανοί όλοι οι παραπάνω λόγοι, να αποτρέψουν υγιείς δυνάμεις να εμπλακούν στον αήθη πετροπόλεμο εντυπώσεων μεταξύ των γνωστών «τζακιών» του δήμου μας.

Η αλήθεια είναι ότι με όποιον και να μιλήσεις και να έρθεις σε επαφή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις συνομολογεί το ίδιο πράγμα. Ότι οι νοοτροπίες πολλών εδώ δεν αλλάζουν.

Ίσως η νοοτροπία όσων εξυπηρετούν παλιές και «δανεικές» συνθήκες, να μην αλλάζουν γιατί πολύ απλά δεν θέλουν και να αλλάξουν επ’ ωφελεία όλων ή έστω των πολλών. Όμως οφείλουμε να απευθύνουμε σε εκείνες τις υγιείς δυνάμεις, σε εκείνους τους αμερόληπτα σκεπτόμενους πολίτες της πόλης. Σε εκείνους που ήρθαν, επένδυσαν οικονομικά και συναισθηματικά σε μια περιοχή που ίσως αν έμενε ως είχε προ του 2010 θα ήταν στην ανυποληψία. Δεν θα διεκδικούσε το μέλλον της, δεν θα είχε πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, δεν θα συμμετείχε σε συναποφάσεις με όμορους δήμους για κοινό καλό σκοπό. Εν τέλει δεν θα είχε το πλεονέκτημα που ακόμα υπάρχει. Να διεκδικήσει και να πετύχει ένα καλύτερο, σύγχρονο και για όσους μπορούν να δούν μακρύτερα, ένα μεγάλο στοίχημα που ο δήμος Διονύσου μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει για την Βορειοανατολική Αττική και όχι μόνο. Να είναι ένας περήφανος μητροπολιτικός δήμος και πόλος έλξης για όλους.

Θα παραμείνουμε αμετακίνητοι στην λογική της σύγκλισης και του αποτελέσματος αλλά με διαφανείς και μόνο όρους. Παρεμβαίνοντας θετικά. Επιβραβεύοντας καλές πρακτικές αλλά και αποκαλύπτοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Και ας μην γίνουμε συμπαθείς. Δεν μας ενδιαφέρει να τσαλακωθούμε πολιτικά.

Άλλωστε φίλες και φίλοι, χρήσιμοι μας ενδιαφέρει να είμαστε.

Τώρα αλλά και διαχρονικά.

Δημοτική Παράταξη Δήμου Διονύσου

+ΕΝΑ

Η συντονιστική