logo


Σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Άνοιξης με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Το πρώτο αφορά στην αποδοχή των αρμοδιοτήτων, που θα εκχωρηθούν από το Δήμο προς τις 7 Κοινότητες, απόφαση που καλούνται να πάρουν όλα τα Τοπικά Συμβούλια της πόλης.

Το δεύτερο αφορά σε ένα θέμα που περιλαμβάνεται ανελλιπώς σε όλες τις προτάσεις που η Κοινότητα έχει υποβάλει για να συμπεριληφθούν στα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου τα τελευταία 9 χρόνια, αλλά και σε σχεδόν όλες τις συζητήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΤΙΑΣ, του Νομικού προσώπου στο οποίο υπάγεται ο Σταθμός. Πρόκειται για την ανάγκη  κυκλοφοριακής ρύθμισης από και προς τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής, που βρίσκεται εγκλωβισμένος- κυριολεκτικά- μέσα στο δάσος, στην οδό Κίρκης, χωρίς ασφαλείς διεξόδους διαφυγής σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, αλλά και με καθημερινή ταλαιπωρία των γονιών που πηγαινοφέρνουν τα πιτσιρίκια. Το θέμα έρχεται με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, που καταθέτει και συγκεκριμένη πρόταση:

ΘΕΜΑ 1o: Συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης για την αποδοχή της πρότασης της επιστημονικής ομάδας για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από τον Δήμο Διονύσου στην Κοινότητα Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 2ο: Πρόταση του συνδυασμού ΕΥΠΟΛΙΣ για κυκλοφοριακή ρύθμιση από και προς τον βρεφονηπιακό σταθμό της Ανοίξεως.