logo


Στις 25 (!) έφτασαν οι ερωτήσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας κατά τη χθεσινή, Τρίτη 19 Νοεμβρίου, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της προ Ημερησίας Διατάξεως διαδικασίας- η οποία, σημειωτέον, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Δεν είναι βέβαια ασύνηθες ο χρόνος αυτός να καταστρατηγείται. Εντούτοις χθες, που και η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ, πολύ αργότερα από το συνηθισμένο, η προ Ημερησίας Διατάξεως- με τις ερωτήσεις και τις εν συνεχεία απαντήσεις από τους Αντιδημάρχους και το Δήμαρχο- ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τα 50 λεπτά. Αν μάλιστα συνυπολογισθεί και το ακανθώδες θέμα που έφερε ως κατεπείγον ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Ν. Καρυστινός, για την παραχώρηση σε νεοσύστατο αθλητικό σωματείο χώρου προπόνησης, η συζήτηση του οποίου διήρκεσε γύρω στις 2 ώρες (!), με δεκάλεπτη μάλιστα διακοπή, για να ηρεμήσουν κάποια στιγμή τα πνεύματα, δεν είναι καθόλου παράξενο που η συνεδρίαση, με τα 21 μόλις θέματα, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, σε μια μισοάδεια αίθουσα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οξύ, οξύτατο, φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σ. Κατσίγιαννη και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, όταν έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας για το κατεπείγον θέμα, που είχε ούτως ή άλλως φορτίσει την ατμόσφαιρα: Η τροποποίηση εκ μέρους του Αντιδημάρχου της αρχικής εισήγησής του, προκάλεσε την επί της διαδικασίας παρέμβαση του κ. Παντελόγλου, που ζήτησε να τοποθετηθεί εκ νέου για να δικαιολογήσει την ψήφο του. Το αίτημά του συνάντησε την άρνηση της Προέδρου, μια που το θέμα όδευε προς ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να ανταλλαγούν εκφράσεις που δεν περιποιούν τιμή για κανέναν από τους δυο θεσμικούς παράγοντες, τόσο τον επικεφαλής παράταξης, όσο και, πολύ περισσότερο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη. Η αφαίρεση του λόγου από τον κ. Παντελόγλου, και το κλείσιμο του μικροφώνου, πυροδότησε ακόμη πιο πολύ τη σύρραξη που γενικεύθηκε, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να ωρύονται εκτός εαυτού, τους εκπροσώπους των σωματείων, αλλά και πολίτες που είχαν έρθει για υποθέσεις τους, να παρακολουθούν αμήχανοι, και το Δήμαρχο να προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να ανακαλέσει στην τάξη.

Ιδιαιτέρως οργισμένη, τέλος, εμφανίζεται η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που ετοιμάζεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση- καταγγελία, ενώ για την ιστορία να σημειωθεί   πως η τροποποιημένη εισήγηση του Αντιδημάρχου για το θέμα υπερψηφίστηκε, με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο να δηλώνουν αποχή, καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως παράνομη.