logo


Η μία μετά την άλλη πραγματοποιούνται έκτακτες και τακτικές συνεδριάσεις στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου το τελευταίο διάστημα. Πολλές είναι εξάλλου οι εκκρεμότητες που έχουν σωρευθεί τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ενώ πολλά είναι και τα αναπάντητα ερωτηματικά για όσα στοιχεία ανευρίσκονται- και για όσα απουσιάζουν – κατά την καταγραφή της περιουσίας της Επιτροπής, ιδιαιτέρως μια που, όπως είναι γνωστό, επίσημη παράδοση- παραλαβή δεν έχει γίνει.

Έτσι, ακόμη μια συνεδρίαση- τακτική- θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, με 9 θέματα, για τα οποία οι εισηγήσεις δεν συνοδεύουν την πρόσκληση αλλά θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ενημερώνει τα μέλη η Πρόεδρος Τ. Κώνστα, επικαλούμενη φόρτο εργασίας:

Γιατί εκτός από τους συνεχείς ελέγχους στα τιμολόγια, τα παραστατικά και τα πρακτικά που εντοπίζονται στα γραφεία της Επιτροπής, και τη διαπίστωση πως όγκος στοιχείων απουσιάζει, εκτός από μια ακόμη έκτακτη συνεδρίαση- ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του λογιστή της Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας διατυπώθηκαν προβληματισμοί για σωρεία εγγραφών στα βιβλία εξόδων, νέος πονοκέφαλος προέκυψε την προηγούμενη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Στη χθεσινή, Δευτέρα 18/11- έκτακτη επίσης- συνεδρίαση η κ. Κώνστα ενημέρωσε πως κλήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) να καταθέσει ως μάρτυρας στην πειθαρχική αναφορά που έχει υποβληθεί το 2018 κατά της πρώην Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λ. Μήλα, δικηγόρου στο επάγγελμα, με το ερώτημα των πειθαρχικά επιλήψιμων πράξεων.

Όσο και αν αναζήτησε η κ. Κώνστα, δεν μπόρεσε να εντοπίσει σχετική απόφαση της Σχολικής Επιτροπής εκείνης της εποχής, ούτε στο βιβλίο πρακτικών του 2018, ούτε σε δακτυλογραφημένα πρακτικά (σ.σ. άλλα υπογεγραμμένα και άλλα όχι) που βρέθηκαν σκόρπια σε φακέλους ούτε αναρτημένη στη Διαύγεια, ενώ ούτε μέλη της Επιτροπής με την προηγούμενη σύνθεσή της  θυμούνται να έχει ληφθεί ποτέ.

Τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο, γιατί στους συνεχείς ελέγχους που γίνονται στα συρτάρια της Επιτροπής βρέθηκε παράβολο πληρωμής προς τον ΔΣΑ, εκ μέρους του Α. Δελαγραμμάτικα, με την ιδιότητά του- τον Ιανουάριο του 2018- ως Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.

Η ίδια η πειθαρχική αναφορά φέρει τη σφραγίδα της Σχολικής Επιτροπής, όπως άλλωστε τη φέρει και το αίτημα που υπεβλήθη τρεις μήνες αργότερα στο Δικηγορικό Σύλλογο για χορήγηση περαιτέρω στοιχείων.

Tα παραπάνω, σημειώνεται, παρουσιάσθηκαν και διανεμήθηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής από τη νυν Πρόεδρο και οδήγησαν, όπως ήταν φυσικό, σε προβληματισμούς: Είτε η αναφορά υπεβλήθη από τη Σχολική Επιτροπή χωρίς τη λήψη αντίστοιχης απόφασης, είτε ο τέως Πρόεδρος προχώρησε στην αναφορά ατομικά, για λόγους που δημιούργησαν και αυτοί ερωτηματικά στη χθεσινή συνεδρίαση, χρέωσε όμως τη δαπάνη στο Νομικό Πρόσωπο. Η νυν Πρόεδρος, μάλιστα, στη χθεσινή εισήγησή της κάνει λόγο για «πιθανόν αυθαίρετη πρωτοβουλία» του κ. Δελαγραμμάτικα και «κατάχρηση εξουσίας» εκ μέρους του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αμέσως μετά την υποβολή της πειθαρχικής αναφοράς εναντίον της, το 2018, η κ. Μήλα είχε αποστείλει εξώδικη δήλωση προς την Επιτροπή, όπου κατήγγελλε το γεγονός  της πειθαρχικής αναφοράς εναντίον της στον ΔΣΑ και το συνέδεε ευθέως με την επαγγελματική της ανάμειξη σε δικαστικές υποθέσεις, όπου εμπλεκόταν ο κ. Δελαγραμμάτικας. Ο τελευταίος αιτιολόγησε την υποβολή πειθαρχικής αναφοράς με αντίστοιχο εξώδικο, στο οποίο- με την ιδιότητα του Προέδρου- χρησιμοποιεί και πάλι τη σφραγίδα της Επιτροπής.

Eνώ και η δαπάνη της επίδοσης αυτού του εξώδικου στην κ. Μήλα χρεώνεται στη Σχολική Επιτροπή, όπως φαίνεται στην απόδειξη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, τελικά, χθες να εξουσιοδοτήσει τη νυν Πρόεδρο να μεταβεί στο Δικηγορικό Σύλλογο, προσκομίζοντας όποια στοιχεία, σχετικά με την υπόθεση, έγινε δυνατό να βρεθούν, αλλά και όσα αφορούν στις επανειλημμένες οχλήσεις (ηλεκτρονικά αλλά και με δικαστικό επιμελητή) προς τον κ. Δελαγραμμάτικα να παρουσιαστεί για την παράδοση- παραλαβή, στις οποίες εκείνος δεν έχει ανταποκριθεί.