logo


Με τίτλο “Ανησυχία και προβληματισμός για τα Χριστούγεννα στην πόλη μας” ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα παρακάτω:

“Ε.Σ.Δ.: Ανησυχία & προβληματισμός για τα Χριστούγεννα στην πόλη μας

Αποτιμώντας τις συναντήσεις που έχουν προηγηθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατόπιν πρωτοβουλίας μας, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου εκφράζει τον προβληματισμό του για τον προγραμματισμό και την πορεία του εορταστικού στολισμού στην πόλη μας αλλά και για την ποιότητα των φετινών εκδηλώσεων που οργανώνονται από την Δημοτική Αρχή.

Στόχος του Ε.Σ.Δ. είναι αυτή τη χρονιά, οι εκδηλώσεις και ο στολισμός:

να συμβαδίζουν με την υψηλή ποιότητα της  επιχειρηματικής δράσης των επαγγελματιών της περιοχής,

να κάνουν το Δήμο μας πόλο έλξης επισκεπτών από άλλες περιοχές,

να “φωτίσουν” τις ζωές των συμπολιτών μας, μικρών και μεγάλων.

Ευελπιστούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμερίζεται αυτό τον στόχο και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, όπως έχουν μέχρι στιγμής ψηφισθεί από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, περιλαμβάνουν το στήσιμο Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πλατεία Δημοκρατίας, στον Άγ. Στέφανο, διάρκειας 16 ημερών (Σάββατο 21 Δεκεμβρίου- Κυριακή 5 Ιανουαρίου). Το Σάββατο 21/12 θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ η βασική δραστηριότητα του Χωριού θα είναι το παγοδρόμιο, που αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο. Το Χωριό θα αποτελείται από τρία ξύλινα σπιτάκια- το σπιτάκι του Άη Βασίλη, των Ξωτικών  και το Παραμυθόσπιτο- για παιδιά μικρής ηλικίας. Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει μπάντα, εγνωσμένης αξίας όπως αναφέρει στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός, ενώ καθόλη τη διάρκεια του 15νθημέρου θα ακούγεται χριστουγεννιάτικη μουσική. Το κόστος των παραπάνω εκδηλώσεων υπολογίζεται μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ, με το παγοδρόμιο να “τρώει” το μεγαλύτερο κομμάτι του προϋπολογισμού. Η διαδικασία ανάθεσης θα γίνει με συνοπτικό διαγωνισμό.

Στη σχετική συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δ. Ζαμάνη να διαφωνεί τόσο για το ποσόν, “που είναι υπερβολικό συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές”, όσο και  για τη συγκέντρωση όλων των εκδηλώσεων σε μια και μόνο Δημοτική Κοινότητα. Πάντως, βούληση της Δημοτικής Αρχής, όπως εκφράστηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης, είναι να επενδύσει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με στόχο αφενός την ψυχαγωγία των κατοίκων και αφετέρου να μπει ο Δήμος Διονύσου στο χάρτη των πόλεων που οργανώνουν δυναμικές δράσεις.

Πουθενά, εντούτοις, στις παραπάνω εκδηλώσεις δεν αναφέρεται η οποιαδήποτε ενεργή ανάμειξη-συμμετοχή-συνεισφορά των επαγγελματιών της πόλης στις μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, προγραμματιζόμενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, σε μια σειρά άλλων πόλεων, όπως το Ρέθυμνο, τα Τρίκαλα, η Πάτρα, ο Βόλος και αλλού.