logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ) Όμηρο Εμμανουηλίδη καθώς και με τα μέλη Δ.Σ. Αικατερίνη Θωμαΐδου και Αναστασία Μακρή-Παραρά, είχε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο κος Εμμανουηλίδης ενημέρωσε αναλυτικά το Δήμαρχο για τις δραστηριότητες του ιδρύματος, το οποίο διαθέτει δύο Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) σε Χαλάνδρι και Άνοιξη και ένα κτίριο στο Γαλάτσι, ενώ παρέχει μεταξύ άλλων υπηρεσίες εκπαίδευσης και εργοθεραπείας σε 120 περίπου ωφελούμενους.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ ανέπτυξε ορισμένα από τα μελλοντικά σχέδια της Διοίκησης του ιδρύματος, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η λειτουργία Οικοτροφείου, ΚΑΠΗ και Βιοκλιματικού – Συνεδριακού Πάρκου, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου για την περαιτέρω στήριξη αλλά και δημοσιοποίηση δράσεων όπως είναι το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για βρέφη και παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών.

Ο κος Καλαφατέλης από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Διονύσου θα είναι δίπλα στις κοινωφελείς δράσεις του ιδρύματος, προσπαθώντας να υποβοηθήσει με διάφορους τρόπους το σημαντικό κοινωνικό του έργο.