logo


Επίσκεψη στην Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Γ. Λακαφώση, και επίδοση επιστολής όπου καταγράφονται τα σχετικά προβλήματα στην Κοινότητα Διονύσου, πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Τ. Μπάσης, με τον τοπικό σύμβουλο Κ. Μπομπή. Στόχος της επίσκεψης, όπως ενημέρωσε στη χθεσινή (13/11) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ο κ. Μπάσης, ήταν να εκθέσουν στην Αντιδήμαρχο την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας, “μια που δεν υπάρχουν δικαιολογίες μετά από δυο μήνες θητείας”, όπως συμπλήρωσε ο κ. Μπομπής.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 1 Νοεμβρίου, υπογραμμίζεται πως οι κάτοικοι της περιοχής “δεν έχουν δει να βελτιώνονται τα προβλήματα καθαριότητας… αλλά απεναντίας συνεχώς επιδεινώνονται, γεγονός που παραπέμπει σε περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί εντελώς στη μοίρα της”.

Στην ίδια επιστολή παρατίθενται οι βασικές ανάγκες της Κοινότητας, που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες λόγω του δασικού χαρακτήρα και των πολλών κήπων, ώστε από πλευράς Δημοτικής Αρχής να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός σε υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο υλικό:

*Καθημερινή διάθεση ενός ανοιχτού φορτηγού και μιας αρπάγης για τα κλαδιά

*Αποκομιδή της ανακύκλωσης κάθε δεύτερη ημέρα

*Συντήρηση του πράσινου στους Κοινόχρηστους Χώρους τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα

*Διάθεση μικρού συνεργείου στην Κοινότητα για την επούλωση των λάκων

*Αύξηση του αριθμού του προσωπικού καθαριότητας

 

Οι τοπικοί σύμβουλοι στη χθεσινή συνεδρίαση δεν παρέλειψαν πάντως να παραδεχθούν ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την επίσκεψη και την επίδοση της επιστολής στην Αντιδήμαρχο, έχει παρατηρηθεί κάποια βελτίωση. Εντούτοις, “και επειδή μιλάμε για αναπροσαρμογή των διαδικασιών και των συστημάτων στη διαχείριση της καθημερινότητας, απαιτείται χρόνος και ενημέρωση των κατοίκων”, υπογράμμισε ο παριστάμενος Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης.

Τις ευθύνες και των κατοίκων, ειδικά στον τομέα της ανακύκλωσης όπου μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά, εναποτίθενται και ογκώδη, υπογράμμισε στη δική της παρέμβαση η Κ. Τσάκωνα από την Ανεξάρτητη Δ.Κ. Διονύσου, ενώ ο Θ. Κατσανεβάκης από την ίδια παράταξη τόνισε πως ένα σαφές χρονοδιάγραμμα θα βοηθούσε στην πληρέστερη ενημέρωση εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου.