logo


Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χτες, Τρίτη 12 Νοεμβρίου το βράδυ, δυο οδηγούς που κινούνταν επί της Λ. Διονύσου, μια που ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα με… αγριογούρουνο που διέσχιζε τη Λεωφόρο!

Πιο συγκεκριμένα, στη συμβολή της Λεωφόρου Διονύσου με την οδό Μάνης, ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα δεύτερο όχημα που περνούσε από το ίδιο σημείο δεν πρόλαβε να ανακόψει ταχύτητα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και αυτό με το ζώο, το οποίο και σκοτώθηκε. Οι οδηγοί δεν τραυματίστηκαν, αλλά τα οχήματα υπέστησαν ζημιές, το δεύτερο μάλιστα από αυτά σοβαρές.

Το περιστατικό μετέφερε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης, ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη και έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος.

Με αφορμή το γεγονός, οι τοπικοί σύμβουλοι συζήτησαν τρόπους ενημέρωσης των κατοίκων, ώστε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ειδικά τις βραδινές ώρες. Παραδέχτηκαν εντούτοις πως λύση για το πρόβλημα η Κοινότητα μόνη της δεν μπορεί να δώσει, παρά μόνο αν απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπάσης ενημέρωσε το Σώμα πως έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς το Δασονομείο, ζητώντας να ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται σε σχετική πρόσφατη εγκύκλιο του Αυγούστου για την αντιμετώπιση της αύξησης του αριθμού των αγριογούρουνων, σε συνεργασία με κυνηγετικούς συλλόγους. Επιπλέον, και μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκη, που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, θα συνταχθεί ανακοίνωση ενημερωτική, που θα  δοθεί στον τοπικό Τύπο, στη σχολική κοινότητα, στους συλλογικούς φορείς και θα εφιστά την προσοχή των κατοίκων στις μετακινήσεις τους, ειδικά επί της Λ. Διονύσου όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες. Παράλληλα θα πρέπει η Κοινότητα να απευθυνθεί στην Περιφέρεια, που είναι αρμόδια για τη Λ. Διονύσου, ώστε να τοποθετηθούν και πινακίδες προειδοποιητικές για την ύπαρξη άγριας πανίδας στην περιοχή, όπως αυτές που συναντάμε στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τέλος, όλοι συμφώνησαν για την ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης του ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο, ειδικά τώρα που αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της διαπλάτυνσής της, άρα είναι και η κατάλληλη στιγμή για την όποια παρέμβαση.