logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι σχολικές καθαρίστριες και οι σχολικοί τροχονόμοι αμείβονται με μισθούς πείνας 200-300 ευρώ και εργάζονται χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να απουσιάσουν μια μέρα από την δουλειά τους για λόγους υγείας. Δεν έφταναν όλα αυτά, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και την απληρωσιά, αφού εδώ και μέρες η Δημοτική Αρχή καθυστερεί να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Η πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, είναι αποτέλεσμα των «βέλτιστων πρακτικών» της Ε.Ε που απαιτεί φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό και κρίνει την ζωή των εργαζομενων με όρους κόστους. Η τοπική διοίκηση εμπαίζει διαχρονικά τους εργαζόμενους, αφού συμορφώνεται στις εκάστοτε κυβερνητικές επιταγές με αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία των σχολικών καθαριστριών και των σχολικών τροχονόμων.

ï Απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να μην κρύβεται πίσω από δικαιολογίες.

ï Αγωνιζόμαστε για να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι με μόνιμες σχέσεις εργασίας, με ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς!