logo


Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργανώνει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Διονύσου, με τη συμμετοχή Χορωδιών και από άλλες πόλεις, όπως Η Χορωδία “Ορφέας” Τρίπολης, η Μικτή Χορωδία ∆ήµου Αργυρούπολης και η Χορωδία Νέας Μάκρης.

Αναφορικά με τη δράση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου μας, ενδφέροντα ήταν τα στοιχεία που κατέγραφε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ν. Καρυστινός στη σχετική εισήγησή του προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, στη συνεδρίαση της Τρίτης 15 Οκτωβρίου:

Η Μικτή Χορωδία επανιδρύθηκε από τον νέο ∆ήµο ∆ιονύσου το 2010 και είναι συνέχεια της χορωδίας του πρώην ∆ήµου Αγίου Στεφάνου που σχηµατίστηκε για 1η φορά το 2005.

Αποτελείται από τριανταπέντε άνδρες και γυναίκες που στην πλειοψηφία τους υπήρξαν παλαιότερα µέλη των δηµοτικών χορωδιών Αγίου Στεφάνου, ∆ροσιάς, ∆ιονύσου και τώρα έχουν ενταχθεί µαζί µε πολλά νέα µέλη στη νέα χορωδία του Καλλικρατικού ∆ήµου ∆ιονύσου.

Μέσα σ’ αυτό το διάστηµα η χορωδία κατάφερε να παραγάγει αξιόλογα αποτελέσµατα:

Συµµετείχε σε εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Σταµάτας, στο 5ο χορωδιακό Φεστιβάλ του ∆ήµου Βάρης-Βούλας – Βουλιαγµένης, στο 1o, 2ο, 3ο, 4o και 5ο Φεστιβάλ χορωδιών ∆ήµου ∆ιονύσου, στις πανηγυρικές Πρωτοχρονιάτικες και Πασχαλινές συναυλίες του ∆ήµου σε συνεργασία µε την ορχήστρα δωµατίου NuovArte, στην 7η Συνάντηση Χορωδιών ∆ήµου Περιστερίου, στη Συνάντηση Χορωδιών ∆ήµου Παλλήνης, στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ και στη Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών Σεµέλης, στη συναυλία µε τίτλο «Τραγουδώντας την αγάπη» µε συµµετοχή της χορωδίας La FaMiLiA που διοργάνωσε ο ∆ήµος ∆ιονύσου, στη συνάντηση χορωδιών ∆ήµου Πεντέλης, στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ∆ήµου Ηρακλείου, στη Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση της “Έρκυνα” στη Λιβαδειά, στην “Χορωδιακή Βραδιά 2019” ∆ήµου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” στην Αργυρούπολη κ. ά.

Τη χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της και µέχρι σήµερα ο µαέστρος Ματθαίος Λεγάκης.

Φέτος, η Μικτή Χορωδία ∆ήµου ∆ιονύσου διοργανώνει το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της πολιτιστικής αυτής γιορτής ενώνουν τις δυνάµεις τους και χορωδίες από άλλους ∆ήµους της Ελλάδας, όπως η Χορωδία “Ορφέας” Τρίπολης, η Μικτή Χορωδία ∆ήµου Αργυρούπολης και η Χορωδία Νέας Μάκρης. Από κοινού, όλα τα µουσικά σχήµατα θα παρουσιάσουν αγαπηµένα χορωδιακά τραγούδια, µε ελεύθερο πρόγραµµα καταξιωµένων Ελλήνων και ξένων συνθετών, προσφέροντας µια ξεχωριστή βραδιά.

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί το Σάββατο, 23 Νοεµβρίου 2019 και ώρα 19:30 µ.µ. στο ΠΠΚ Αγίου Στεφάνου.

Το προϋπολογιζόµενο κόστος για το σύνολο της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 372,00 ευρώ.